V soboto 11. novembra ob 14. uri je bila v Litiji na igrišču Nogometnega kluba Litija odigrana nogometna tekma 11. kroga Regionalne Ljubljanske lige. Morda ne bi bila sama tekma sama po sebi nič posebnega, če je ne bi popestrili mega-navijaško razpoloženi navijači.

vir: FB Shuma boys

Navijaška skupna, ki redno spremlja NK Litijo doma, redko tudi v gosteh

Litijski nogometaši so tekmo z Belo krajino tokrat odigrali pred približno 70 gledalci, ki pa niso bili le običajni gledalci litijskih tekem, ampak so jim pridružili Shuma boysi oziroma pogovorno tudi »Šuma bojsi«, katerih začetki segajo že kar precej let nazaj. Šuma bojsi so iz Litije in po navadi dokaj redno spremljajo domače tekme NK Litija na prav posebni razgledni točki v gozdu nad igriščem, ne na tribunah med uradnimi gledalci, pravijo poznavalci in redni obiskovalci litijskih nogometnih tekem.

»Šumarji« po navadi navijajo iz jase gozdička tik nad igriščem

»Ime so si nadeli prav po tem gozdičku, iz katerega so navijali na in za NK Litija, včasih se radi poimenujejo tudi »šumarji«, iz tega sklepam, da imajo ime po gozdu oziroma »šumi«, lahko pa da se motim,« je dejal eden od obiskovalcev tekme. Na naše vprašanje, kakšno se mu zdi njihovo navijanje, pa je povedal: »Čisto v redu, malo so glasni, včasih je slišati kakšen »močen sočen« komentar na sojenje, se pa zgodi, da na igrišče priletijo tudi kakšne plastenke, petarde ali pa tudi rakete in bakle.«

»Raketiranje« igrišča NK Litija na sobotni domači tekmi z Belo krajino

Po izjavah očividcev je bila ta tekma na martinovo soboto zelo zanimiva, sicer ne toliko zaradi igre, kajti Litija je po edinem zadetku gostov v 84. minuti izgubila, ampak zaradi huronskega navijanja v približno 30. minuti, ko je bilo igrišče močno pregreto zaradi množice gorečih bakel, slišati pa je bilo tudi pokanje.

Tekma polna kartonov in izključitev… morda so bili navijači ogledalo igre!

Sodniki tekme zaradi vsega dogajanja niso prekinili. Obiskovalci pa so bili bojda navdušeni nad navijanjem navijaške skupine Shuma boys-ev, ki so popestrili tekmo, ki je bila polna kartonov zaradi kaznovanj igralcev, Litiji so sodniki dosodili 7 rumenih, gostom enega, dva igralca, na vsaki strani po eden, pa sta bila tudi izključena. Skratka, tudi sam tekma je bila po toliko dosojenih kaznih kar vroča in še dobro, da se je na koncu po vsem, kar so gledalci lahko videli na in ob igrišču, vse dobro končalo!