Žal so tokrat vremenoslovci s svojimi napovedmi zadeli. V severni, severozahodni in delu osrednje Slovenije je padla velika količina padavin – s strani ARSA je bil izdan rdeči alarm, ki velja danes do polnoči. Iz številnih mest in krajev poročajo o poplavah. Predvsem na ogroženih območjih lokalne oblasti  prebivalce pozivajo, da naj ostanejo doma oziroma se umaknejo na varno.

Reke so marsikje prestopile bregove, zalilo je tudi precej stanovanjskih objektov. V Ljubljani, Mariboru in Celju so se oglasile sirene. Poplave naj bi bile – po dosedanjih podatkih – usodne za najmanj tri ljudi.

Glede poplav se je na enem od družabnih omrežij oglasil tudi prvak največje opozicijske stranke Janez Janša, ki je zapisal, da poplave dobivajo razsežnost nacionalne katastrofe in zato pozval k pomoči pri reševanju ljudi in premoženja vse, ki lahko pomagajo. Pri tem upoštevajmo navodila pristojnih. Zapisal je še, da naj v nesreči nihče ne ostane sam in da skupaj lahko močno omilimo posledice ujme. 

S posledicami poplav se že borijo enote gasilcev, vojaki, policisti, reševalci, pripadniki Civilne zaščite ter mnogi prostovoljci. A žal so nekaj pred 19. uro z Agencije za okolje sporočili, da se padavine ponovno krepijo. Trenutno so padavine močnejše v zahodnem delu Slovenije, ponoči pa se bodo dolgotrajni nalivi razširili nad večji del države.