V ponedeljek, 1. oktobra se v sodelovanju s portalom PES, MOJ PRIJATELJ in trgovino Lidl začenja že 2. vseslovenski ozaveščevalni projekt SRCE ZA TAČKE. Cilj projekta je spodbujanje posvajanja iz zavetišč in pomoč društvom za zaščito živali.

KAKO LAHKO POMAGAMO? 

CENEJŠI KASTRACIJA IN STERILIZACIJA

Tudi v letošnjem letu bo potekala akcija cenejših kastracij in sterilizacij, v kateri sodeluje kar osem veterinarskih ambulant, vsak teden pa bosta po dve ambulanti ponujali kar 30 % nižje cene kastracije in sterilizacije.

Cenejše usluge bo moč izkoristiti tudi v Zasavski regiji saj v prvem tednu akcije sodeluje veterinarska ambulanta ANIMALIA V Zagorju.

V lanskem letu je akcijo izkoristilo kar 200 skrbnikov psov in muc. To pa pomeni, da bo v naslednjih letih v Sloveniji veliko manj nezaželenih rojstev.

ZBIRALNE KOŠARE V LIDLOVIH TRGOVINAH

V vseh 52. Lidlovih poslovalnicah po Sloveniji so že od ponedeljka postavljene zbiralne košare, v katere lahko prispevamo svoj delež dobrote v obliki hrane, ki ga bo prejelo lokalno zavetišče.

 

OZAVEŠČANJE IN DOBRODELINI DOGODEK  KORAKI ZA TAČKE

Ker število brezdomnih živali v Sloveniji še vedno zaskrbljujoče narašča, je poudarek projekta predvsem na ozaveščanju. Prebiramo in delimo lahko najrazličnejše vsebine, pomagamo zavetiščem z iskanjem novih domov za brezdomne živali, udeležili pa se bomo lahko tudi dobrodelno – tekaškega dogodka “Koraki za tačke”, ki se bo v sodelovanju z Zavodom Naš kuža in športno-humanitarnim društvom Never Give Up odvijal 6. oktobra na Koseškem barju. Na dogodku se bodo predstavile razne organizacije, ki pomagajo brezdomnim živalim, spoznali bomo lahko terapevtske kužke, prisotna pa bosta tudi veterinarska ambulanta in pasji frizer. Poleg tradicionalnega srečelova bo potekala tudi posebna licitacija, ter velika nagradna igra.

 

SMS SPOROČILA

Poleg obiska je možno pomagati tudi s finančnimi sredstvi preko poslanega sms-a s ključno besedo TACKE1 ali TACKE5 na številko 1919, pri čemer prispevate 1 ali 5 EUR za brezdomne živali. Akcija bo potekala do 12. oktobra, vsa zbrana finančna sredstva pa bodo namenjena organizacijam za zaščito in pomoč brezdomnim živalim.

 

vir: Pes, moj prijatelj