Minuli vikend je v Mariboru potekalo državno prvenstvo v plavanju za mladince in kadete, katerega sta se udeležila tudi kategorizirana člana plavalnega kluba Rudar Taj Zupančič in Teja Zore.

V konkurenci 24 slovenskih klubov in 250 plavalcev sta odlično nastopila, saj  je Taj kar dvakrat osvojil naslov mladinskega prvaka Slovenije. Velika dosežka sta mu uspela v njegovih disciplinah na 200 in 400 mešano, kjer je kot vsestranski plavalec  osvojil prvo mesto, v disciplini 200 prsno pa si je priplaval tretje mesto, kar samo govori o tem, kako dobro je tehnično podkovan.

Ne moremo in ne smemo pa mimo podatka, da se je z odplavanimi rezultati povzpel na prvo mesto na klubskih lestvicah trboveljskih legendarnih plavalcev vseh časov – na 200 metrov mešano in na drugo mesto v disciplinah 400 metrov mešano in 400 metrov prosto. V mešanih disciplinah je bil hitrejši le Boris Novak, a to v članski kategoriji in v drugem klubu ter Segej Koncilja, ki je bil leto starejši. V prsnem slogu pa na lestvicah še vedno kraljujeta Žiga in Tilen Šintler.

Presenetljivo dobro pa je opravila svoje nastope tudi Teja Zore, ki si je v petih nastopih priborila 4 finala in sicer na 50 metrov hrbtno, 50 metrov prsno, 100 metrov hrbtno in 200 metrov mešano in se uvrščala med 16 najboljših ter z uvrstitvami in doseženimi osebnimi rekordi presegla svoje cilje, na njene rezultate pa je bil ponosen tudi njen trener.

Že konec tega tedna pa mlajša dekleta čaka zimsko prvenstvo v Kopru, kjer se bodo za najvišja mesta potegovale Ariana Agrež, Pia Zore, Inja Zupančič in Noemi Borišek. Velik udarec pa je doživela štafeta, saj bo morala Špela Oberžan zaradi bolezni žal izpustiti to tekmovanje.

Iskrene čestitke Taju za osvojene medalje ter Teji za dosežene osebne rekorde!

 

Foto: Arhiv Plavalnega kluba Rudar