Telemach vsem uporabnikom povišal internetne hitrosti

Telekomunikacijski operater Telemach je v teh dneh vsem obstoječim naročnikom fiksnih storitev v 43 različnih paketih za zasebne in poslovne uporabnike povišal hitrosti interneta. Hitrosti so se v večini paketov povečale vsaj za eno tretjino, pri nekaterih pa je prišlo tudi do povečanja za več kot polovico prejšnjih vrednosti.

Telemach iz leta v leto dviga internetne hitrosti za obstoječe in nove uporabnike storitev. V manj kot petih letih se je denimo hitrost interneta v začetnem trojčku Silver dvignila z 8 Mbps na 50 Mbps, v trojčku za najzahtevnejše uporabnike Gold Trojka Premium pa se je hitrost z 80 Mbps povišala do 300 Mbps, so sporočili iz Telemacha.

Telemach je drugi največji ponudnik fiksnega širokopasovnega dostopa do interneta po številu priključkov v Sloveniji. V tretjem četrtletju lani je zasedal 25,8-odstotni tržni delež, ob upoštevanju povezane družbe Telemach Tabor pa je bil ta delež višji še za 1,5 odstotne točke. Na prvem mestu je Telekom Slovenije, za Telemachom pa sta družbi T-2 in A1 Slovenija, je razvidno iz poročila agencije za komunikacijska omrežja in storitve.