Tragedija: Prometna nesreča poleg nosečnice terjala tudi življenje novorojenčka

Simbolna slika

Po hudi prometni nesreči, v kateri je v soboto pijani voznik na prehodu za pešce na Nasipni ulici v Mariboru zbil 27-letno nosečnico, je dva dni po njeni smrti umrl še njen novorojenček, ki so ga zdravniki uspeli rešiti s carskim rezom, poročajo mediji. 

Zdravniki so v soboto po nesreči opravili carski rez in rešili življenje otroka. Njegov dedek pa je včeraj na družbenem omrežju Facebook sporočil novico, da je bitko za življenje izgubil tudi novorojenček.

Voznik, doma iz Maribora, je vozil avtomobil po Nasipni ulici v Mariboru in ko je pripeljal do zaznamovanega prehoda za pešce, ni omogočil varnega prečkanja vozišča 27-letni peški, ki je bila v zadnjem trimesečju nosečnosti. S sprednjim delom vozila je trčil vanjo in njenega psa. Nosečnico so z reševalnim vozilom odpeljali v Univerzitetni klinični center (UKC) Maribor, kjer je v torek podlegla poškodbam. Pes, ki ga je ženska vodila na povodcu, je na kraju nesreče poginil.

Voznik je bil preizkušen z indikatorjem alkohola, ki je pokazal 0,88 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Odredili so mu strokovni pregled v UKC Maribor. Zaradi nevarne vožnje v cestnem prometu bodo zoper njega vložili kazensko ovadbo.

vir: STA