V petek, 29. marca, se je osemčlanska ekipa odpravila na dolgo pot proti Črni gori, kjer so se udeležili 15. Mednarodnega karate turnirja “Pljevlja Open 2019”. V soboto, 30. marca, je Karate klub Žalec organiziral 17. Mednarodni turnir “Karate Open Žalec 2019”.

Klub so na tekmovanju v Črni Gori predstavljali Nik Mrgole, Matevž Golob, Jure Ostanek, Daniel Haralovič, Klemen Bizjak, Lan Vozel ter trenerja Rok Lopan in Miha Kovačič. V katah so se štirje povzpeli na zmagovalni oder. Nik Mrgole je postal zmagovalec pri dečkih rojenih leta 2009, pri leto starejših je Lan Vozel zasedel drugo mesto, tretja pa sta bila Daniel Haralovič in Jure Ostanek. V ekipnem nastopu je trojka Matevž Golob, Nik Mrgole in Jure Ostanek osvojila bronasto medaljo. Za zaključek sta v športnih borbah tretje mesto zasedla Nik Mrgole in Daniel Haralovič.

Barve kluba so na mednarodnem turnirju “Karate Open Žalec 2019” zastopale Lara Dolanc, Lana Herman in Lučka Jazbec. Vodila jih je trenerka Tea Lopan. V katah posamezno je pri deklicah bronasto medaljo osvojila Lara Dolanc. Za drugo medaljo so poskrbela dekleta v sestavi, Lara Dolanc, Lana Herman in Lučka Jazbec, ki so prav tako osvojile bronasto medaljo. To je bil za najmlajše tekmovalke kluba prvi nastop izven Trbovelj, ki so ga že takoj okronale z medaljami.

Vse, ki bi se radi vpisali v Karate klub Trbovlje pa karateisti vabijo, da se jim pridružijo v ponedeljkih in četrtkih od 15.00 do 16.00 ure v njihovih klubskih prostorih, “Pri karateistih”, na Trgu revolucije 17.