Od četrtka pa do nedelje je v pokritem tivolskem bazenu  v Ljubljani  potekalo zimsko državno prvenstvo v plavanju za kadete, mladince in člane, katerega se je od 27 klubov s 450 plavalci udeležilo tudi 5 plavalcev trboveljskega plavalnega kluba.

Državno prvenstvo Žiga Šintler 1. mesto 400 mešano

Slabi pogoji za trening preprečujejo napredek, kljub temu 12 uvrstitev v finale

Domači plavalci, barve kluba so zastopali; Tilen in Žiga Šintler, Tim Dolanc, ter dekleti Nika Todorovič in Daša Krajnc  so se domov vrnili z dvanajstimi uvrstitvami v finale, ki jih je kljub vsem tegobam  uspelo priplavati našim Tilnu, Žigi, Niki in Daši. Predvsem zaradi tega, ker je pri takšnih pogojih, kot so jih imeli v letošnji sezoni plavalci v zimski sezoni (eno mesečni odlog treningov v Hrastniku zaradi energetske sanacije bazena), nemogoče pričakovati napredek, ki bi jih pripeljal v borbo za medalje. A ker je nemogoče mogoče, so se po zaslugi odličnih nastopov  domov vrnili z petimi.

Žiga fantastičen v bazenu, brat Tilen delno odsoten zaradi izpiov na fakulteti

In za vse je poskrbel Žiga Šintler, ki je kot mlajši letnik pri mladincih osvojil prvo mesto na 400 mešano, drugo na 200 prsno, ter tretje na 50 prosto, 50 prsno in 100 prsno in se kar 6 x uvrstil v absolutno finale, torej tudi med člane. Njegov brat Tilen je bil zaradi izpitov  na fakulteti primoran izpustiti svoje udarne discipline in je tako v njegovem edinem nastopu  v absolutnem finalu na 50 prsno osvojil osmo mesto.

Za las od medalj Daša in Nika

V štirih dneh tekmovanj  sta  v finalu plavali  tudi  Daša Krajnc in Nika Todorovič, a bili za medalje malce prekratki. Daša si je priborila nehvaležno četrto mesto na 200 prsno,  peto na 100 prsno, ter osmo na 200 delfin, Nika pa je dvakrat nastopila v finalu: na 200 hrbtno, kjer je bila šesta, ter na 100 hrbtno, kjer je osvojila sedmo mesto.

Plavalci glede na pogoje treniranja delajo odlične rezultate

Z odplavanimi osebnimi rekordi in osvojenimi medaljami, s povprečno sedmimi  treningi,  z absolutno premajhno kilometrino, so naši plavalci presegli vsa pričakovanja. Poleg tega so se bili zaradi sanacije bazena primorani voziti v Velenje in obremenjevati  klub, ki zadnja leta bije bitko za preživetje. Ne moledujejo tja v en dan za bazen v Cementarni, saj imajo vsi njihovi konkurenti vsaj 8 do 10 treningov, z vsaj enkrat večjo kilometrino.

Prav tako kot omenjeni,  se je s solidnimi nastopi in zelo popravljenimi osebnimi rekordi izkazal Tim Dolanc, a ga je na poti k boljšim uvrstitvam ustavila njegova  mladost, saj je mlajši letnik v svoji kategoriji.

»Še enkrat pa je ob tej priložnosti potrebno pohvaliti vse naše plavalce, saj v nemogočih razmerah bijejo boj s konkurenco in nezavidljivimi pogoji za trening,« pohvali plavalce Martin Raušl in doda, »Naslednji vikend pa se prvenstva nadaljujejo z nastopi mlajših dečkov in deklic v Celju, kjer imamo v Taju Zupančiču, Lovru Konciliji, Janu Lahu Škrbecu, Marku Milarju in Brini Rozina solidne plavalce, ki so sposobni presenetiti.«