Vir fotografije: FB stran Komunale Trbovlje
Poletje je čas dopustov in marsikdo se v tem času odloči, da bo prenovil svoje stanovanje. Namestimo kakšen kos novega pohištva, staro in odsluženo pa roma … največkrat kar poleg kontejnerjev za smeti. Komunala Trbovlje je v zadnjih dneh prejela več obvestil občanov o odloženih kosovnih odpadkih, ki niso pristali tam, kjer naj bi bili odloženi in zato motijo stanovalce, saj kazijo podobo okolice.

Kam torej s kosovnimi in drugimi velikimi odpadki? Postopek je naslednji: V info pisarni Komunale Trbovlje ali prek obrazca NAROČILO ZA ODVOZ KOSOVNIH ODPADKOV IZ GOSPODINJSTEV naročite odvoz kosovnih odpadkov. Do 2m3 kosovnih odpadkov posameznemu gospodinjstvu odpeljejo brezplačno. Nato večer pred dnevom odvoza oziroma še isti dan do dogovorjene ure pripravite kosovne odpadke na prevzemno mesto (mesto, kjer so nameščeni zabojniki). Posebnih kontejnerjev za brezplačen odvoz odpadkov Komunala Trbovlje ne namešča – za večje količine kosovnih odpadkov  je odvoz plačljiv.  Seveda pa lahko vedno kosovne in vse druge komunalne odpadke iz gospodinjstev tudi sami odpeljete v zbirni center Neža, kjer jih oddate brezplačno.

Zbirni center Neža je odprt vsak delovnik med 7. in 15. uro, ob sredah od 7. do 18. ure ter  ob sobotah od 9. do 13. ure. 

Ravnajmo torej odgovorno in v skladu z mestnimi odloki, saj bomo le tako živeli v prijetnem in čistem okolju.