Že kar nekaj vode je preteklo v potoku Mlinščica v Dolu pri Ljubljani, od kar je država ob napol porušenem mostu postavila tamponski most. In že, ko smo Zasavci mislili, da bo ta most za vedno, se je začela težko pričakovana gradnja novega mostu.

12.300 vozil dnevno čez tamponski most!

Že tako močno preobremenjena glavna državna cesta G2-108, ki povezuje Zasavje z Ljubljano, je bila dolgo obdobje dodatno problematična na odseku Dol – Šentjakob zaradi počasne in izmenične vožnje čez tamponski most preko potoka Mlinščica. Nastajale so dolge kolone in mnogo prometa je steklo čez bližnje vasi, ki nimajo primernih cest za tako veliko količino vozil. Dnevno po tej prometnici prevozi preko 12.300 vozil.

Dolgo čakanje gradnje novega mostu!

Veliko slabe volje in zaskrbljenosti med vozniki zaradi zastojev v Dolu je bilo v preteklosti. Mnogim se je zdelo nesprejemljivo, da v letu 2017 toliko časa vozimo čez tamponski most, namesto, da bi se kar najhitreje pristopilo k gradnji novega mostu. Po zanesljivih virih informacij je bilo na Direkcijo za infrastrukturo zlite kar nekaj gnojnice s strani uporabnikov – plačnikov cestnin, zaradi te malomarnosti. Poleg tega sta si tudi občini Dol pri Ljubljani in Litija prizadevali in ob vsakem stiku z odgovornimi za ceste v državi opozorili na ta pereč cestni problem.

Izvajalec del litijski Trgograd.

Ko smo šli preverit kako gre z gradnjo, smo na terenu lahko veseli ugotovili, da je izvajalec del resno, preverjeno podjetje iz Litije (Trgograd) in kot kaže bo s svojimi mnogimi izkušnjami s področja gradnje cestne infrastrukture, z deli pohiteli in v rokih dokončali projekt, česar pa se bomo poleg tamkajšnjih občanom, še posebej razveselili tudi vozniki iz Zasavja.