Trgovska veriga Hofer bo do konca leta s svojih polic umaknila vatirane palčke s plastičnim delom, plastični pribor in nekatere druge plastične izdelke za enkratno uporabo. Junija bodo iz prodaje umaknili tudi klasične plastične nosilne vrečke, kupcem pa bodo kot alternativa na voljo certificirane papirnate vrečke ter vrečke za večkratno uporabo – nakupovalna torba, vrečka iz recikliranega materiala in ter bombažna vrečka.

Hofer se je pridružil pobudi ministrstva za okolje in prostor ter Trgovinske zbornice Slovenije za zmanjšanje uporabe plastičnih nosilnih vrečk oziroma zmanjšanja plastičnih izdelkov v trgovini. V okviru te pobude so se akterji dogovorili za umik plastičnih vrečk z blagajn trgovin s septembrom, Hofer pa bo, kot so napovedali, še nekoliko pohitel.

Najkasneje do konca leta pa bo Hofer iz prodaje umaknil še vatirane palčke s plastičnim delom, plastične slamice, krožnike, kozarce in pribor za enkratno uporabo. Vsi izdelki bodo na voljo v okolju prijaznejših različicah.

V sporočilu za javnost pa so še dodali, da naj bi Slovenska veja trgovca sodelovala tudi v pripravi strategije optimizacije pakiranja na ravni celotne skupine Aldi Süd, ki se ji nameravajo pridružiti upoštevajoč slovenske razmere.