Danes se v Gaziantepu v Turčiji končuje Evropsko prvenstvo za člane in članice v karateju in para-karateju, ki se je pričel 25. maja. Na prvenstvu je nastopilo 557 tekmovalk in tekmovalcev iz 45 držav, med njimi tudi devet Slovencev. Mesto v reprezentanci si je s svojimi rezultati zagotovila tudi članica Karate kluba Trbovlje Urša Haberl.

Urša je v četrtek nastopila v kategoriji do 50 kilogramov, v kateri se je pomerilo 25 tekmovalk iz 25 držav. V prvem krogu je premagala aktualno balkansko prvakinjo Črnogorko Jovićevo z 2:1. V drugem krogu je poskrbela za veliko presenečenje, saj je premagala izkušeno Avstrijko Plankovo, nosilko olimpijske medalje iz Tokia. V četrtfinalu ji je stala nasproti stara znanka, Jelena Pehar, iz Hrvaške. Borba je bila taktična, še 12 sekund pred koncem je bilo 1:1, takrat je nasprotnici uspel ročni napad za točko in Urša je morala priznati premoč v borbi z rezultatom 2:1. Hrvatica je tekmovanje zaključila v polfinalu proti domačinki Ozcelikovi, ki je ob enem tudi prva na svetovni lestvici, tako da je možnost repasaža žal splavala po vodi.

Urša Haberl se je tudi javila iz Gaziantepa in sporočila, da je zadovoljna s svojimi borbami, zelo pa ji je  žal za poraz proti Peharjevi. Vendar pa si je s svojimi nastopi dokazala in se prepričala, da je v svoji kategoriji tekmovalk konkurenčna in da lahko premaga vsako nasprotnico. Z Uršinim nastopom so zadovoljni tudi v njenem klubu, saj je premagala dve res kvalitetni nasprotnici, še posebno nosilko olimpijske medalje Plankovo in verjamejo, da bo prišel tudi njen čas, ko bo stala na stopničkah.

 

Foto: arhiv Karate klub Trbovlje