Od petka do nedelje je v Bratislavi potekal 43. Mednarodni karate turnir “Grand Prix Slovakia”. Karate klub Trbovlje so na Slovaškem zastopali Urša Haberl, Kenan Isaković ter Marko in Uroš Markuljević. Vodil jih je trener Blaž Hribovšek. 1846 tekmovalk in tekmovalcev iz 27 držav je v 2503 nastopih poskrbelo za množično in kvalitetno tekmovanje.

Odlično je svoj nastop na prvi izborni tekmi za člansko svetovno prvenstvo, ki bo konec oktobra v Budimpešti, opravila Urša Haberl v kategoriji do 50 kilogramov. Zabeležila je štiri zmage – po vrsti je premagala Ukrajinko Ilinovo (5:0), Madžarko Molnarjevo (2:1), v polfinalu je nadvladala Izraelko Amosovo (2:1), zmagala pa je tudi v finalu proti Madžarki Jakubovicsovi (7:0) ter tako tekmovanje povsem zasluženo že drugo leto zapored končala na najvišji stopnički zmagovalnega odra.

Fantje na turnirju niso imeli tako dobrih nastopov. Velja omeniti 7. mesto Uroša Markuljevića do 84 kilogramov in 9. mesto Marka Markuljevića do 75 kilogramov.

A karavana gre dalje – že to soboto karateiste čaka nastop na mednarodnem turnirju v Slovenskih Konjicah, naslednji vikend pa Državno prvenstvo za člane in veterane ter parakarateiste.

Iskrene čestitke Urši za odličen rezultat v borbah na Slovaškem!

 

Foto: Karate klub Trbovlje