URŠA HABERL TRETJA NA MNOŽIČNEM TURNIRJU V ČAČKU

Karateisti Karate kluba Trbovlje so se prek vikenda udeležili 51. Mednarodnega karate turnirja “Zlatni Pojas Čačka”, ki je v dveh vikendih – prvi je bil namenjen otrokom – zbral več kot 2.000 tekmovalcev iz 16 držav. V sklopu članske reprezentance, ki ji je turnir služil kot tretja izborna tekma za evropsko prvenstvo, sta v soboto nastopila Urša Haberl in Uroš Markuljevič.

 

Urša je ponovno dokazala, da je med najboljšimi v kategoriji članic do 50 kilogramov. Tokrat je osvojila tretje mesto ter poskrbela za eno izmed treh osvojenih medalj slovenskih reprezentantov. Na treh izbornih tekmah za evropsko prvenstvo, ki bo konec maja v Turčiji, je Urša osvojila prav toliko medalj, in sicer dve zlati in tokrat bronasto.

Za Uroša je bil to prvi nastop za člansko reprezentanco. Izgubil je v prvem krogu proti reprezentantu Srbije.

V nedeljo, ko so bili na sporedu kategorije kadetov, mladincev in mlajših članov, so naš klub zastopali Aljaž Hvala, Jure Krajnc, Denis Šehič, Kenan Isakovič ter Marko in Uroš Markuljevič. Vodila sta jih trenerja Rok Lopan in predsednik kluba Bogdan Simerl. Tokrat sreča ni bila na naši strani, saj so kar trije izgubili borbo za bronasto medaljo. Peta mesta so tako osvojili Denis Šehič pri mladincih do 61 kilogramov, Kenan Isakovič pri mlajših članih do 67 kilogramov in Marko Markuljevič pri mlajših članih do 75 kilogramov. V prvem krogu so tekmovanje zaključili Aljaž Hvala pri kadetih do 63 kilogramov, Jure Krajnc pri mladincih do 68 kilogramov in Uroš Markuljevič pri mlajših članih nad 84 kilogramov. V klubu ugotavljajo, da je za rezultate “kriva” fizična pripravljenost fantov, katero bo potrebno dvigniti do naslednjih tekmovanj, če bodo želeli krojiti sam vrh v svojih kategorijah.