Že tretji teden šolarji uživajo zaslužene počitnice, vendar pa to ne pomeni, da vsi izmed njih lenarijo. Nekateri so zelo aktivni – predvsem na športnem področju. 

Foto: Kiara Marn

 

Kiara Marn, dijakinja 2. letnika programa ekonomski tehnik GESŠ Trbovlje je plesalka. Udeležila se je Evropskega prvenstva v hiphopu in poppingu ter HH battlih, ki je potekalo v Skopju od 1. do 5. 7. 2022. Kljub močni konkurenci (v hiphopu se je pomerilo kar 106 plesalk) je Kiara s svojim nastopom prišla v polfinale in osvojila 11. mesto.

 

Foto: FIBA; dostopno na FB strani Gimnazije in ekonomske srednje šole Trbovlje

Nik Urbanija, član KK Zlatorog Laško in dijak 2. letnika športnega oddelka GESŠ Trbovlje, pa je zastopal reprezentanco Slovenije v španski Malagi od 2. do 10. julija 2022 na svetovnem prvenstvu v košarki za fante do 17 let. Na premiernem nastopu je slovenska reprezentanca osvojila odlično sedmo mesto, Nik Urbanija pa je bil z 8,9 točkami na tekmo tretji najboljši strelec slovenske ekipe, temu pa je dodal še 3,6 skoka na tekmo. (Povzeto po K. Lipec in spletni strani KK Zlatorog Laško; foto: FIBA)

Čestitke Kiari in Niku in veliko uspehov še naprej!