Vir fotografije: FB stran Občine Litija https://www.facebook.com/obcinalitija/photos/a.477036545768995/2035185246620776/

V centru Litije je trenutno delovišče. Na Valvazorjevem trgu, kjer je nekdaj stala prodajalna Borovo, te dni gradijo nov park, s katerim občina Litija želi pokloniti prihajajoči 30. obletnici uradnega začetka slovenske neodvisnosti. Takrat naj bi v parku potekala tudi prva – otvoritvena slovesnost.

Na Valvasorjevem trgu že stoji t.i. osamosvojitvena lipa, ki so jo zasadili leta 1991, poleg nje pa bo postavljen še plato s protitankovsko piramido, ki je sedaj postavljena ob kiosku bivše cvetličarne in drogom z zastavo. Z novim parkom in lipo pa bo objekt bivše prodajalne Borovo postala zaokrožena smiselna celota.

Park je bil načrtovan že dlje časa, saj so tudi občani občine Litija opozarjali, da je lokacija na Valvasorjevem trgu zanemarjena in da bi si želeli, da se uredi in postane sprehajalcem bolj prijazna. Za ureditev tega dela starega mestnega jedra je občina namenila cca. štirideset tisoč evrov.