V Knjižnici Toneta Seliškarja so se ponovno odločili pomagati lokalni skupnosti oziroma tistim, ki potrebujejo pomoč, da bodo brezskrbneje zakorakali v novo šolsko leto.

Zato so pričeli s HUMANITARNO AKCIJO ZBIRANJA ŠOLSKIH POTREBŠČIN, ki poteka med 1. julijem in 17. avgustom 2020.

Zbirajo tako rabljena kot seveda nova pisala, zvezke, radirke in šilčke, ravnila, škarje, šestila, vodene in navadne barvice, flomastre in druge šolske potrebščine. Peresnic in šolskih torb ter nahrbtnikov NE zbirajo.

Šolske potrebščine lahko oddate tako na oddelku za mladino kot tudi na oddelku za odrasle in v Enoti Dom Svobode. Vse zbrane potrebščine bodo po 17. avgustu predali Območnem združenju Rdečega križa Trbovlje. Več informacij o zbiralni akciji lahko dobite na tel. št. 03 56 25 712.

En svinčnik ali nakup zvezka z ljubko mucko na platnicah vam morda ne pomeni veliko, nekaterim otrokom pa bo vaše darilo narisalo hvaležen nasmeh na obraz. Zato – če zmorete – nesite svojo donacijo v obliki šolskih potrebščin v Knjižnico Toneta Seliškarja. Ne bodo vam hvaležni le otroci, pač pa tudi njihovi starši, ki bodo s svojim nadobudnežem lažje stopili v novo šolsko leto.