Lačni v Zasavju, hrana v Polzeli in Štorah!

Banka hrane SIBAHE se že kar nekaj časa prizadeva priti v Trbovlje, vendar kot kaže na Občini ni posluha za njeno prisotnost. Banka ima namreč skladišče hrane v Polzeli in Štorah, kar pa pomeni, da morajo trboveljski uporabniki po njo daleč, kar jim predstavlja velik problem. Ker je jasno, da uporabniki banke nimajo niti za hrano, kako bi šele imeli za prevoz hrane iz tako oddaljenih krajev v Zasavje. Uporabniki banke so namreč v vseh treh občinah Zasavje, Zagorju, Trbovljah in Hrastniku.

SIBAHE s prošnjo na trboveljski občinski svet.

vir: arhiv SIBAHE

In ker je Zasavje še vedno eno redkih območij brez skladišča za hrano, so se uporabniki SIBAHE banke s prošnjo Džane Palesič in 28 podpisniki obrnili tudi na občinski svet občine Trbovlje. Občinske svetnike prosijo za pomoč in posluh pri reševanju njihovih težav. Njihova glavna želja je, da dobijo od občine prostor za skladišče hrane, kar bi jim omogočilo lažjo distribucijo pomoči s hrano v Zasavje, kjer je kot navajajo v banki, veliko ljudi pomoči potrebnih in socialno ogroženih ter revnih upokojencev.

Na občini so jim pojasnili, da imajo za socialno ogrožene Rdeči križ in Karitas!

Ko so prosili za sprejem pri županji Gabričevi, jih ni sprejela, ampak napotila k višji svetovalki za družbene dejavnosti Mateji Camplin Tahirovič, kjer niso nič uredili. So pa prosečim predstavnikom banke razsvetlili obzorje s tem, ko so jim povedali, da imajo v Trbovljah Rdeči križ in Karitas. Kaj so jim želeli povedati s tem, pa spoštovani bralci Našega Zasavja, presodite sami!