V Trbovljah se družabno življenje ustavlja

Zaradi hitro naraščujočega širjenja koronevirusa, ki je najbolj kritičen ravno pri skupinah več ljudi na kupu, tudi v trboveljski javni zavodi zapirajo svoja vrata.

 

Tako bodo poleg šol do nadaljnjega zaprti Knjižnica Toneta Seliškarja Trbovlje, Zasavski muzej Trbovlje, Delavski dom Trbovlje, Zasavska ljudska univerza, Mladinski center Trbovlje, Zavod za šport Trbovlje, Društvo prijateljev mladine Trbovlje in Vrtec Trbovlje.

V času mnogih okužb pa tudi kroničnih in drugih bolezenskih stanj Zasavske lekarne Trbovlje sporočajo, da bodo delovale samo glavne lekarne v Trbovljah, Zagorju in v Hrastniku.

Tudi delo OZ Rdečega križa Trbovlje bo okrnjeno – suho hrano iz skladišča bodo še razdeljevali enkrat tedensko, žal pa ne bodo več razdeljevali hrane v Menažki. Razdeljevanje oblačil je zaenkrat prekinjeno, rabljenih oblačil pa trenutno tudi ne sprejemajo.

Tudi z  Župnijske Karitas so sporočili, da do nadaljnjega ne bodo delili hrane in oblačil.

Tudi na vrata Komunale Trbovlje boste trkali zaman – blagajna za stranke bo zaprta, vse želene informacije pa boste lahko dobili prek telefona oziroma e-pošte.

Na Občini Trbovlje in Upravni enoti Trbovlje bodo s strankami prav tako začasno poslovali prilagojeno. V času uradnih ur se bodo vse nujne zadeve urejale po telefonu oziroma preko e-pošte, plačevanje taks pa boste lahko  uredili kar preko položnic in zato obisk občine v večini primerov ne bo potreben.

V vsej žalostni situaciji pa le ena prijetna novica – pred bolnico in zdravstvenim domom do nadaljnjega ne bo potrebno plačevati parkirnine.