V hudii prometni nesreči pri Renkah poškodovane štiri osebe

Včeraj, okoli tretje ure se je na glavni cesti Litija – Zagorje pri naselju Renke pripetila prometna nesreča, v kateri so bila udeležena tri vozila. Ena oseba je utrpela hude telesne poškodbe, štiri pa lahke.

Po do sedanjih ugotovitvah naj bi 56-letna voznica osebnega vozila Renault Modus vozila iz smeri Zagorja proti Litiji. V blagem desnem nepreglednem ovinku je glede na razmere na cesti (cesta mokra in rahlo zasnežena) pripeljala s preveliko hitrostjo, pri čemer je izgubila nadzor nad vozilom in bočno zapeljala na nasprotno smerno vozišče. V tem trenutku je iz smeri Litije proti Zagorju pravilno po svojem smernem vozišču prav tako z vozilom Renault Modus pripeljal 80-letni voznik, ki je kljub umikanju v desno čelno trčil v vozilo.

Po trčenju je eno vozil odbilo v desno ob odbojno ograjo, drugo pa v levo ob rob vozišča. 27-letna voznica, ki je vozila osebni avtomobil Volkswagen Polo je kot druga v koloni za 80-letnim voznikom, v izogib trčenja v njegovo vozilo, zapeljala na levo in med obema poškodovanima voziloma zapeljala naravnost, pri tem pa je z desnim bočnim delom svojega vozila oplazila vozilo 80-letnika. Povzročiteljica prometne nesreče in potnik v njenem vozilu, voznik Modusa in voznica Pola so utrpeli lahke telesne poškodbe, potnica v vozilu 80-letnega vozila pa naj bi utrpela hude telesne poškodbe.