Semafor pri trgovini Spar v Zagorju ob Savi bo kmalu začel delovati. Dela do zaključne faze potekajo po terminskem planu, ki je določen v pogodbi.

Strokovna ekipa predstavnikov Občine Zagorje ob Savi, DRSI in izvajalca del je na včerajšnjem tehničnem sestanku sprejela odločitev, da bo semafor pričel delovati že v teh dneh v režimu utripajoče rumene luči. Tehnični prevzem bo predvidoma 7. junija, ko naj bi semafor pričel normalno delovati.

foto: Damir K

Predvčerajšnjim je cestno podjetje CGP iz Novega mesta urejalo taktilne označbe, talne označbe, semaforizacijo, postavilo cestne zanke in urejalo javno razsvetljavo. Pločniki bodo asfaltirani v začetku naslednjega tedna.

Občina Zagorje ob Savi in država želita s semaforsko ureditvijo povečati varnost na tem prometno precej obremenjenem delu. Investicija znaša približno 450.000 evrov, od tega bo Občina Zagorje ob Savi prispevala okrog četrtino vrednosti. S tem bo pokrila stroške za javno razsvetljavo in svetlobno prometno signalizacijo, ostali del investicije pa je v domeni DRSI.