Vir fotografije: spletna stran Policije https://www.policija.si/medijsko-sredisce/sporocila-za-javnost/sporocila-za-javnost-gpue/99642-podelitev-medalj-policije-za-hrabrost-in-pozrtvovalnost-vabilo-medijem-2

V tem tednu je direktor Policijske uprave (PU) Ljubljana Boštjan Glavič podelil medalje za požrtvovalnost in eno medaljo za hrabrost. Medalje je prejelo 20 aktivnih policistov ter 14 občanov, ki so lani in v prvih mesecih letošnjega leta pomagali in reševali življenja v 16 različnih situacijah. In med njimi so tudi požrtvovalni Zasavci. 

Policist Policijske postaje (PP) Ljubljana Center Tomi Kilar je s svojim kolegom Željkom Šiljegom prejel medaljo za požrtvovalnost, ker sta iz Ljubljanice rešila moškega in ga oživljala do prihoda interventnih služb.

Trboveljčan Mirko Prosenc in vodja OKC PU Ljubljana Robert Bajuk sta bila nagrajena, ker sta po indirektnem udaru strele v drvarnico na območju Litije hitro odreagirala in pričela gasiti ogenj; pri tem sta se izpostavila nevarnosti, a preprečila, da bi se ogenj razširil in zajel druge objekte.

Medaljo sta tudi policista PP Litija Andrej Bračič in Jolanda Bozalo – tudi onadva sta uspešno in dobro organizirano intervenirala ob požaru na strehi hiše v Litiji novembra lani.

Policista PP Zagorje ob Savi, Zoran Vidas in Sašo Žurga, sta septembra lani rešila življenje ženski, ki je z mostu skočila v reko Savo in za to prejela medaljo za požrtvovalnost.

Medaljo za požrtvovalnost pa sta prejeli tudi Trboveljčanki Marjetka in Marjeta Wallas. Mati in hči sta decembra  lani med sprehodom v gozdu, na zelo težko dostopnem terenu na območju Trbovelj našli nezavestno, poškodovano in močno podhlajeno žensko. Nudili sta ji prvo pomoč ter poskrbeli, da so do nje hitro prišli reševalci in zaradi njiju je ženska preživela.

Vsem prejemnikom medalj čestitamo in se jim zahvaljujemo za njihovo nesebično pomoč.