Včerajšni obračun med TKI Hrastnik in Dobovo

Rokometaši Dola TKI Hrastnika so v 16. krogu lige NLB premagali Dobovo s 27:24 (11:10). V domači ekipi je bil najbolj učinkovit Luka Koprivc s sedmimi, v gostujoči pa Domen Novak s šestimi zadetki. Zasedba iz Dola pri Hrastniku bo v prihodnjem krogu gostovala v Kopru, ekipa iz Dobove pa bo gostila Sviš Ivančno Gorico. Obe tekmi bosta v soboto, 9. februarja.

* Dvorana Dolanka, gledalcev 200, sodnika: Lah in Sok (oba Ormož).
* Dol TKI Hrastnik: Seme, Nunčič, Brilej 3, Klepej 6 (3), Ajdari, Grušovnik 1, Pintar, Bauerheim, Hribšek 5, Zore 1, Ramić 2, Ribič, Jakopič 1, Simončič 1, Cigler, Koprivc 7.
* Dobova: Delič, Leben, Polutnik, Dular 3, Markušić 5 (1), Rožman, Baznik, Humek, Bura 2, Mladikovič, Krnc, Šušnjara 2, Kunst 2, Sintič 1, Hotko 3, Novak 6.
* Sedemmetrovke: Dol TKI Hrastnik 3 (3), Dobova 2 (1).
* Izključitve: Dol TKI Hrastnik 10, Dobova 8 minut.
* Rdeči karton: /.

Rokometaši iz Dola pri Hrastniku so dosegli tretjo zmago v državnem prvenstvu in se trenutno desetouvrščenim Dobovčanom približali na vsega točko zaostanka.

Obračun med Zasavci in Posavci je bil zelo izenačen. Uvodoma je bila pobudo na strani gostov, a njihova prednost nikoli ni znašala več kot dva gola, v končnici prvega polčasa pa so v tukajšnji Dolanki zagospodarili domači rokometaši, ki so na velik odmor odšli s prednostjo 11:10.

Drugi polčas je bil preslikava prvega. Do 58. minute je bila tekma povsem odprta, pri vodstvu gostiteljev s 25:24 pa sta zmago potrdila Domen Hribšek in David Jakopič za končnih 27:24.