Več kot 7500 zavezancev bo dobilo popravljen informativni izračun dohodnine

vir: BIGSTOCK

Finančna uprava RS je zaradi sistemske napake odposlala 7639 napačnih informativnih izračunov dohodnine. Napaka se je pojavila pri prejemnikih informativnih izračunov, ki so bili del lanskega leta tudi vzdrževani družinski člani. Kot so na Fursu še dodali, napaka ne bo imela posledic za zavezance. Ti bodo do 15. junija dobili nov, popravljen informativni izračun, napačni pa se bo štel za brezpredmetnega, kar bo v novem informativnem izračunu dohodnine izrecno navedeno.

 

Vračilo dohodnine bodo davčni zavezanci prejeli najpozneje do 31. julija, torej v istem roku, kot bi ga, če se napaka ne bi zgodila. V primeru, da zavezanci slučajno opazijo še kakšno napako,  morajo ugovor vložiti najkasneje do 1. julija. Ob tem so zavezance pozvali, naj ugovorov zoper brezpredmetni informativni izračun ne vlagajo.

Napaka je po navedbah finančne uprave nastala na strani zunanjega izvajalca, ki bo tudi nosil vse stroške, povezane z odpravo napake. Vsem zavezancem, ki so bili prizadeti, pa se globoko opravičujejo in jih prosijo za razumevanje.