Pretekli vikend je bilo v Zasavju bolj mirno; vseeno pa so policisti na območju Zasavja poleg rednih nalog obravnavali še:

PP Hrastnik:
V petek okrog poldne so policisti vozniku tovornega vozila zasegli tovorno vozilo, saj je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

PP Trbovlje:
V Trbovljah so v petek policisti obravnavali primer medvrstniškega nasilja med dvema
mladoletnikoma.

V soboto  so med kontrolo prometa in meritvami hitrosti v naselju ustavili voznika začetnika z območja Hrastnika. Ker je vozil kar 89km/h v naselju,  so mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje.

PP Zagorje ob Savi:
Danes ponoči so obravnavali prometno nesrečo na cesti med Litijo in Zagorjem ob Savi, do katere je prišlo ker je na cestišče padlo kamenje in poškodovalo vozilo, ki je peljalo mimo.

PP Litija:
V petek so v eni izmed trgovin na območju Litije obravnavali tatvino; varnostnik je osumljenko prijel in jo zadržal do prihoda policije.

Intervenirali so tudi v dogodku, ko je v petek zvečer moški čistil žlebe in omahnil z lestve okoli 5 metrov v globino. Moški se je huje telesno poškodoval in njegovo življenje je ogroženo. Policisti so opravili ogled in zbirajo obvestila o vseh okoliščinah dogodka.

V soboto so obravnavali vlom v brunarico športnega društva, od koder pa neznani storilec ni ničesar odtujil.

Na praznično nedeljo pa so litijski policisti posredovali ob kršitvi javnega reda in miru na javnem kraju ter kršitvi v povezavi z izobešanjem zastave.