Prejšnji konec tedna je v Baru v Črni gori potekalo Balkansko prvenstvo za otroke, katerega se je udeležilo 1345 tekmovalk in tekmovalcev iz 11 držav. Slovenijo je na prvenstvu zastopalo 63 mladih tekmovalcev, med katerimi sta bila tudi dva trboveljska karateista, Tian Ovnič in Arman Hozanović.

Že prvi dan prvenstva sta oba nastopila v katah. Arman Hozanović je med 43 dečki rojenimi leta 2012 po prostem prvem krogu izgubil v drugem krogu proti reprezentantu Turčije Karaagac Ramazanu. Med fanti rojenimi leta 2010 je Tian Ovnič med  34 tekmovalci po prostem prvem krogu v drugem premagal domačega reprezentanta Sutovića ter nato v tretjem krogu izgubil proti reprezentantu Bosne in Hercegovine Bajramoviću ter tako končal svoj nastop na balkanskem prvenstvu. Drugi dan prvenstva je Arman nastopil še v športnih borbah. Med 42 tekmovalci je po prostem prvem krogu izgubil v drugem proti reprezentantu Hrvaške Nekiću ter tako končal svoj krstni nastop na balkanskem prvenstvu.

Slovenija se je iz tokratnega balkanskega prvenstva vrnila z osmimi medaljami, tokrat Trboveljčani žal brez medalj, kljub temu pa so v klubu ponosni na Armana in Tiana, saj sta skozi celotno leto dosegala lepe rezultate in zavzeto trenirala – tako v klubu kot na reprezentančnih pripravah.

Že danes pa je na sporedu Ekipno državno prvenstvo v katah in športnih borbah za vse starostne kategorije, o čemer boste lahko brali v prihodnjih dneh.

 

Foto: Karate klub Trbovlje