Naselje Smrekarica bo končno dobila javno razsvetljavo, ki so si jo krajani želeli že zelo dolgo. Tudi na občini so dolgo odlašali, vendar so se pritiski in želje tam živečih krajanov krepile in očitno so tudi na občini sprevideli, da malo strnjeno naselje potrebuje javno razsvetljavo.

Delna zapora ceste v Smrekarici od 22. do 3. novembra

Javno razsvetljavo bod pričeli graditi oziroma postavljati danes v sredo 22. novembra. Zato bo lokalna cesta Litija-Sava na odseku Smrekarice, bolj natančno od hišne številke 3a do številke Ponoviče 7a delno zaprta. Dela se bodo predvidoma izvajala do konca novembra, to pomeni, do 30. novembra, ko bodo ob večerih in ponoči v naselju zagorele svetilke. S tem se bo zmanjšala ogroženost pešcev in rekreativcev v slabši vidljivosti. Kot drugo pa bo kraj tudi bolj prijazen za bivanje.

V kraju bo od decembra bolj prijazno in varneje

Morda pa bodo krajani lahko malce bolj pazili na prometne znake v nočnem času, da jih jim ne bodo odstranjevali nepridipravi. Nerodno je, če se odstrani znak za umirjanje prometa. Spet se je namreč zgodilo, da je prometni znak za zmanjšanje hitrosti skozi naselje izginil oziroma ga je vzela noč. S to investicijo občine, pa bo morda poleg krajanov in ostalih udeležencev v prometu, bolj na varnem tudi prometna signalizacija in konec koncev tudi premoženje krajanov.

naselje Smrekarica med Litijo in Ponovičami

Še marsikje v občini je potrebna javna razsvetljava

Javne razsvetljave si želijo še marsikje v občini, vendar bodo morali še malo počakati, ker – kot pravijo na občini, zaenkrat ni predvidenih večjih investicij v javno razsvetljavo v občini, med drugim tudi zaradi pomanjkanja oziroma za letos ne planiranja finančnih sredstev v proračunu za javno razsvetljavo.