Včeraj se je zgodilo spet nekaj VELIKEGA. Za žrtve, ki so utrpeli škodo v avgustovskih poplavah, so se združili velikani nogometa in odigrali dobrodelno tekmo. Nogometna tekma je bila odigrana sinoči v Stožicah na pobudo predsednika Evropske nogometne zveze (Uefa) Aleksandra Čeferina.

V tekmi sta se pomerili rdeča in modra ekipa znanih imen nogometa: v modri ekipi, katere selektor je bil Matjaž Kek, so zaigrali Zlatan Ibrahimović, Gianluigi Buffon, Zvonimir Boban, Davor Šuker, Paolo Maldini, Eric Abidal, Boštjan Cesar, Miran Pavlin, Vedran Ćorluka, Javier Zanetti, Levan Kobiašvili, Clarence Seedorf, Milivoje Novaković, Dimitar Berbatov, Predrag Mijatović,  Marcos Tavares in Miroslav Klose. V rdeči ekipi, ki so se zbrali ob selektorju Fabiu Capelli, pa so se borili  David James, Nemanja Vidić, Darijo Srna, Mikaël Silvestre, Branko Ilić,  Bojan Jokić, Luis Figo, Robert Pires, Robert Koren, Giorgos Karagounis, Hamit Altintop, Aljoša Asanović, Ivica Olić, Mario Mandžukić, Oliver Bierhoff, Andrej Ševčenko, Milenko Aćimović, Dejan Savičević in naš Zasavčan Mišo Brečko.

Tekma je bila napeta, na koncu pa so s 5:4 zmagali modri.

S tekmo v Stožicah, kjer je bilo več kot 16 tisoč gledalcev, in s prejetimi SMS donacijami se je zbralo 3.512.031,34 evrov in bodo namenjeni žrtvam poplav.

 

Povzeto po: https://siol.net/sportal/nogomet/v-stozicah-se-bo-trlo-zvezdnikov-v-mislih-vseh-le-slovenija-615664