Z začetkom šolskega leta se v Zagorju začenja tudi novo skavtsko leto. Če si star/-a med 8 in 21 let, te skavti vabijo, da se jim pridružiš in skupaj z njimi zaživiš skavtsko pustolovščino.

KAKO IZGLEDA SKAVTSKA PUSTOLOVŠČINA

  • Če si star/-a med 8 in 10 let, te bosta Akela in Bagira sprejela v džunglo, kjer se boš v krdelu spoznal/-a z otroki, ki bodo postali tvoji najboljši prijatelji. Skupaj bomo lovili Širkana, mu nastavljali pasti in se skupaj veselili, ko ga bomo ujeli. Za nagrado Akela in Bagira vse skupaj odpeljeta na poletni tabor.
  • Če si star/-a med 11 in 15 let se boš tekom leta učil/-a veščin. Naučil/-a se boš kuriti ognje, plezati, orientacije, kuhati na odprtem ognju, postaviti šotore in različne zgradbe iz naravnih materialov, ki jih najdeš v gozdu. To ti bo še posebej prav prišlo na poletnem taboru, kjer boš poleg vsega naštetega moral/-a imeti še ogromno poguma, da boš ponoči hrabro stražil/-a skavtsko zastavo in preprečil/-a kradljivcem, da je ne ukradejo.
  • Če si star/-a med 16 in 21 let, boš skupaj z voditelji načrtoval/-a skavtske aktivnosti za svojo skupino in tudi že za mlajši dve. Svet boš spoznaval/-a s kompasom v roki, nahrbtnikom na ramenih in gojzarjih na nogah.

Če si želiš doživeti kaj od naštetega in spoznati način življenja v naravi z dobro družbo, pridi v soboto 28. septembra 2019 ob 9h v Europark. Tam te bodo skavti pričakali z vsem informacijam in odprtimi rokami.