Zanimivo: Nizozemec od sodišča zahteva znižanje starosti za 20 let zaradi zmenkov

Nizozemski upokojenec, Emile Ratelband je začel sodno bitko, da bi svojo starost uradno znižal z 69 na 49 let in s tem na družbenem omrežju Tinder okrepil svoje možnosti za zmenek. Samooklicani “mladi bog” je mnenja, da je zaradi svoje starosti diskriminiran. Sodišče bo predvidoma odločilo v štirih tednih.

“Živimo v času, ko lahko spremeniš svoje ime in spol. Zakaj se potem ne morem odločiti o svoji starosti?” je povedal upokojenec Emile Ratelband. Trdi, da se počuti diskriminiranega zaradi svoje starosti, ta pa vpliva tudi na njegove zaposlitvene možnosti in uspešnost na Tinderju.

“Pri 69 letih se spopadam z omejitvami. Če bi bil star 49, pa bi lahko kupil novo hišo, vozil drugačen avtomobil in več delal,” je povedal po poročanju britanskega BBC. Pripravljen se je tudi odpovedati pokojnini in znova začeti delati.

“Če na Tinderju rečem, da sem star 69 let, ne dobim odgovora. Če bi bil star 49 in z obrazom, ki ga imam, pa bi bil v boljšem položaju,” je dodal 11. marca 1949 rojeni motivacijski govornik. Ratelband je dejal še, da ima po besedah njegovih zdravnikov telo 45-letnika, opisal pa se je kot “mladi bog”. Sodišče v mestu Arnhem na vzhodu države naj bi v tem primeru odločilo v štirih tednih. Sodišče naj bi sicer menilo, da ni pravnega mehanizma, ki bi omogočal spremembo rojstnega datuma.

 

vir: STA