Ste imeli tudi vi svojega naj učitelja ali učiteljico? Tisto, ki vam je znala prisluhniti, vas navdihniti, vam razložiti snov, ki vam ni in ni šla v glavo? Včasih smo se učiteljem lahko zahvalili s preprostim hvala in morda rožico ob koncu šolskega leta, danes pa učitelji tekmujejo za najboljšega učitelja sveta.

 

Na tekmovanju v okviru projekta Učitelj sem! Učiteljica sem!, ki je prvič zaživel februarja 2019, sodeluje tudi Slovenija, ki je med 16 kandidati letos izbrala 5 finalistov. Finalistka, ki bo na izboru Global Teacher Prize zastopala barve Slovenije in se potegovala za najboljšega učitelja na svetu je ravno zasavska učiteljica Nina Jelen.

Nina Jelen je mlada učiteljica razrednega pouka iz OŠ Ivana Skvarče v Zagorju ob Savi, ki je že kar nekaj let srčno poučevala tudi na podružnični šoli Podkum. Ni le učiteljica, je tudi avtorica knjige za otroke Ženičke in strički za daljnimi grički ter najstniškega priročnika NAJ. Za svoje res uspešno delo, polno inovativnih pristopov, predvsem pa ljubezni do svojega dela, je na podlagi ocen strokovne komisije, ocen drugih učiteljev in in skoraj 8000 glasov spletnega glasovanja bila izbrana za letošnjo slovensko predstavnico na tekmovanju za najboljšega učitelja sveta.

Razglasitev zmagovalca bo potekala letos novembra v Parizu,  ko mu/ji bo podeljena tudi nagrada v vrednosti milijon dolarjev, ki jo podeljuje Varkey Foundation v sodelovanju z Unescom.

Nini želimo vso srečo!