Svetovni prvak na prvenstvu na Poljskem v Varšavi v crossmintonu do 18 let je postal Trboveljčan Jaša Jovan. Odlično pa se je odrezala celotna slovenska reprezentanca.

Trboveljčan Jaša Jovan se je prvenstva udeležil kot član slovenske reprezentance, ki je bila v poljski Varšavi med najuspešnejšimi, saj so skupaj osvojili kar tri zlate, dve srebrni in šest bronastih medalj, kar je odličen izkupiček.

Foto: arhiv ŠD Speed Trbovlje

Poleg Jaše Jovana so po odličjih posegli tudi igralci Krosmintonskega kluba Radeče. Zlato medaljo so osvojili Tilen Knez (U14 fantje) ter Lori Škerl in Rebeka Škerl (U18 dekliške dvojice), srebrno medaljo Lori Škerl (U18 dekleta) in Lana Glavač (U12 dekleta), bronasto pa Jasmina Keber in Matjaž Šušteršič (mešane dvojice), Hana Zorec (U14 dekleta), Pika Rogelj (U14 dekleta), Ana Marija Vintar (U12 dekleta), Rebeka Škerl (U18 dekleta) in Žak Kolenc (U12 fantje).

Za boljše razumevanje za vse, ki morda ne poznate te zanimive igre. Crossminton je zelo podoben badmintonu ali tenisu. Najbolj opazna razlika je, da igrišča ne loči mreža. Igri se je nekoč reklo speed badminton.