Policisti v Zasavju so poleg rednih nalog obravnavali še:

PP Zagorje ob Savi:
– v petek so obravnavali kaznivo dejanje poškodovanje vozila. Sledi zbiranje obvestil.
– zgodila se je prometna nesreča – na regionalni cesti Drtija – Izlake je na avto padlo drevo. Udeležencu je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda kraja prometne nesreče.
– policisti so bili obveščeni o več nepravilno parkiranih vozil na intervencijski poti na Cesti zmage v Zagorju v večernem času. Policisti so na vozila izdali obvestila o prekršku.

– v soboto so obravnavali kaznivo dejanje tatvine električnega skiroja v Kisovcu. Policisti bodo po vseh zbranih obvestilih podali kazensko ovadbo na pristojno tožilstvo.
– v nedeljo so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo in pobegom (na parkirišču) na območju Litije. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo po vseh ugotovitvah izvedli ustrezen ukrep.

PP Litija:
– v ponedeljek so obravnavali prometno nesrečo na relaciji Zagorje ob Savi – Litija, v kateri je bila udeležena voznica osebnega avtomobila. Kršiteljica je bila lahko telesno poškodovana in ji je bila izrečena globa.
– obravnavali so trčenje v divjad na relaciji Dole pri Litiji – Slana.
– obravnavali so prijavo suma kaznivega dejanja velike tatvine, ki je bila storjena v Litiji.
– v ponedeljek sta v Litiji trčili voznici osebnih avtomobilov; v prometni nesreči je nastala majhna materialna škoda, policisti pa so ob izpolnjenih pogoji odstopili od ogleda.
– v torek so obravnavali prijavo suma kaznivega dejanja tatvine, ki je bila storjena v Litija. Policisti o tem še zbirajo obvestila, o vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.
– obravnavali so prijavo suma kaznivega dejanja zanemarjanja mladoletne osebe in surovega ravnanja ter povzročitve lahke telesne poškodbe. Policisti o tem še zbirajo obvestila, o vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.
– obravnavali so tudi trčenje v divjad.
– V sredo so v Litiji obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo in pobegom. Neznani voznik osebnega vozila  je zaradi nepravilnega premika z vozilom trčil v parkirano vozilo. Ne da bi nudil podatke udeležencem ali o tem obvestil policijo, je voznik s kraja odpeljal. Policisti o tem še zbirajo obvestila.
– obravnavali so tudi prometno nesrečo v Jevnici, v kateri je bil udeležen voznik kolesa z motorjem. Voznik je bil lahko telesno poškodovan in mu je bila izrečena globa.
– prijavo suma kaznivega dejanja velike tatvine, ki je bila storjena v naselju Jastrebnik. Policisti o tem še zbirajo obvestila, o vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.
– v četrtek so obravnavali prijavo suma kaznivega dejanja tatvine, ki je bilo storjeno v Šmartnem pri Litiji. O dogodku se še zbirajo obvestila, o vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.
– v Litiji sta trčila voznik osebnega avtomobila in voznik motornega kolesa. Kršitelju vozniku osebnega avtomobila je bila izrečena globa.
– voznik je trčil v divjad v naselju Kresnice.
– občanu so zasegli neznano rastlino (sum konoplja). V primeru ugotovitve, da gre za prepovedano drogo bo prekrškovni organ PP Litija, izdal odločbo o prekršku.

PP Trbovlje:
– v petek so imeli v nočnem času ob redni kontroli prometa v postopku voznika osebnega avtomobila, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,33 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bila izrečena prepoved nadaljnje vožnje, odvzeto vozniško dovoljenje in izdan plačilni nalog.
– v nočnem času so imeli tudi voznika kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,78 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bila izrečena prepoved nadaljnje vožnje, odvzeto vozniško dovoljenje, ter odrejeno pridržanje do iztreznitve. Zoper voznika sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.
– obravnavali so kršitev javnega reda in miru in sicer je vinjen občan v Trbovljah kršil javni red in mir v bolnici Trbovlje, ni upošteval ukazov policistov in je bil pridržan do iztreznitve. Zaradi navedenih kršitev mu je bil izdan plačilni nalog.
– v soboto so obravnavali prijavo kaznivega dejanja – razbitje stekla na Delavskem domu s strani neznane osebe. Nastala je materialna škoda v višini okoli 200 evrov. Sprejet je bil zapisnik o sprejemu ustne ovadbe, podana bo kazenska ovadba.
– osebi je bil zasežen kovinski mlinček z delci rastline zeleno rjave barve (sum na prepovedano drogo, konopljo). Predmeti so bili poslani v analizo, zoper kršitelj pa sledi prekrškovni postopek.
– na območju Litije so obravnavali požar v  stanovanjski hiši, kjer je iz doslej še neugotovljenega vzroka prišlo do požara v kleti in je s tem nastala materialna škoda v višini okoli 15.000 evrov. Sledi zbiranje obvestil.
–  v nočnem času so ob redni kontroli prometa imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,67 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bil izrečena prepoved nadaljnje vožnje, odvzeto vozniško dovoljenje, zoper njega sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.
– v nočnem času so obravnavali prijavo kršitve javnega reda in miru ob zaključku javne prireditve in sicer je bilo ugotovljeno, da vinjena oseba ni upoštevala ukrepov varnostnika, ter ga tudi udarila. Zaradi navedenih kršitev je bil osebi izdan plačilni nalog.
– v nedeljo so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja in mu je bil zaradi navedenega zasežen osebni avtomobil. Zoper njega bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.
– v nočnem času so obravnavali prijavo kaznivega dejanja nasilja v družini, kjer je bila ugotovljeno izvajanje nasilja nad partnerko. Osebi je bila izrečena prepoved približevanja, sledi pa kazenska ovadba zoper storilca.
– v ponedeljek v dnevnem času so obravnavali prijavo kaznivega dejanja zatajitve, kjer je prijavitelj na streho svojega vozila odložil torbico z vsebino in sicer denarnico z dokumenti in ključe. Ko se je do vozila vrnil je ugotovil, da navedenega na vozilu ni več, saj si je predmete neznanec v vmesnem času prilastil. Sledi zbiranje obvestil.
– v nočnem času so obravnavali prijavo kršitve javnega reda in miru, in sicer zaradi spora med bivšima partnerjema. Sledi zbiranje obvestil. Prav tako sta se na kraju nahajala še dva udeleženca, ki sta prišla v medsebojni spor, po vseh zbranih obvestilih pa sledi zoper njiju prekrškovni postopek.
– v torek so imeli v postopku voznico osebnega vozila, kateri je bil odrejen indikator hitri test na prisotnost prepovedanih drog, ki je bil pozitiven. Odrejen ji je bil strokovni pregled, ki ga je voznica odklonila. Zoper navedeno sledi obdolžilni predlog.
– v sredo so obravnavali prometno nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami in sicer je bilo na kraju ugotovljeno, da je voznik osebnega vozila izsilil pešca na prehodu. Po vseh zbranih obvestilih sledi zoper voznika ustrezen ukrep.
– obravnavali so kršitev javnega reda in miru v stanovanju, kjer je prišlo do spora med stanujočimi. Zoper kršitelja sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.
– zgodila se je prometna nesreča z lahkimi telesnimi poškodbami in sicer je bilo na kraju ugotovljeno, da je voznica osebnega avtomobila, trčila v motorista in sicer zaradi izsiljevanja prednosti, prav tako pa motorist ni upošteval prometne signalizacije. Obema na kraju izdana plačilna naloga.
– v postopku so imeli voznika osebnega avtomobila, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,48 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Imenovanemu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja in izdan plačilni nalog.
– v četrtek so obravnavali prijavo medvrstniškega nasilja v vzgojno izobraževalni ustanovi. Sledi zbiranje obvestil.
–  v nočnem času so ob redni kontroli prometa imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,40 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Imenovanemu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja in izdan plačilni nalog.
–  v nočnem času so ob redni kontroli prometa imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,48 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Imenovanemu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja in izdan plačilni nalog
– občanu so zasegli cigareto z neznano posušeno snovjo (sum na rastlino konopljo). Po ugotovitvah analize sledi zoper udeleženega, prekrškovni postopek.

NAJDENI PREDMETI – POZIV LASTNIKOM:
Na PP Trbovlje imajo v hrambi najdene stvari in sicer:
– šop ključev (3X cilindrični ključ in 2x obesek), ki so bili 2.6.2034 najdeni v športnem parku Ledenica  v Trbovljah.
– mobilni telefon znamke HUAWEI katerega je občan prinesel 22. 5. 2024 in sicer je bil najden v Bevškem.
Lastnike pozivamo, da se zglasijo na PP Trbovlje, ter navedene lastniške stvari prevzamejo.

PP Hrastnik:
– v soboto je neznani storilec na Novem logu poškodoval lak na osebnem avtomobilu. Sledi zbiranje obvestil.
– v večernih urah so bili obveščeni, da je prišlo do fizičnega obračuna med občankama. Zoper osumljenko sledi kazenska ovadba.
– obveščeni so bili o glasni glasbi na Logu, kjer je kršitelj glasbo utišal, izrečeno mu je bilo le opozorilo.
– v nedeljo pozno zvečer so bili obveščeni o glasni glasbi v Praproščah, kjer je kršitelj praznoval in glasbo utišal, izrečeno mu je bilo opozorilo.
– v ponedeljek so bili obveščeni o tatvini denarja iz stanovanja. Sledi zbiranje obvestil.
– v torek smo bili obveščeni o poškodovanju eko otoka v Čečah.
– na policijski postaji se je zglasil udeleženec prometne nesreče na avtocesti. Opravljen je bil ogled vozila, zadeva pa bo odstopljena na pristojno policijsko postajo.
– V sredo so bili obveščeni o sporu v trafiki, kjer je moški grozil prodajalki. Zoper kršitelja bo prekrškovni postopek.