Ta teden so policisti v Zasavju poleg rednih nalog obravnavali še:

PP Zagorje ob Savi:
– v ponedeljek je storilec kaznivega dejanja ukradel avtomobilske dele na območju Zagorja ob Savi
– obravnavane so bile grožnje med sosedi
– v  torek so bili policisti obveščeni o dveh prometnih nesrečah, ki so se pripetile na parkirišču v Zagorju ob Savi, v kateri sta oba povzročitelja odpeljala s kraja nesreče. Policisti še zbirajo obvestila o pobeglih voznikih.
–  v četrtek v popoldanskem času so bili obveščeni o kaznivem dejanju krive ovadbe, katero je podal oškodovanec zaradi domnevnih lažnih prijav.
– obveščeni so bili tudi o prometni nesreči z manjšimi poškodbami na udeleženih vozilih na območju Kisovca.

PP Litija:
– v ponedeljek so obravnavali prometno nesrečo v naselju Mihelca, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega avtomobila in voznik tovornega avtomobila. Voznica in potniki v osebnem avtomobilu so bili lažje telesno poškodovani.
– obravnavali so prijavo kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari v Jevnici.
– obravnavali so tudi prijavo poškodovanja tuje stvari  in tatvino v trgovini – oboje v Litiji.
– v torek so obravnavali dve prometni nesreči na relaciji Zagorje ob Savi – Litija, v katerih je bil samoudeležen voznik osebnega vozila.
– v Litiji so osebi zasegli rastlino zeleno rjave barve, za katero se sumi, da je prepovedana rastlina (konoplja).
– v sredo so obravnavali prijavo vloma v hišo v Vačah.
– obravnavali so prometno nesrečo v naselju Lupinica, v kateri je bil samoudeležen mladoletni voznik motornega kolesa. Voznik se je v nesreči lažje telesno poškodoval. Zaradi kršitve določil zakona o pravilih v cestnem prometu bo na pristojno sodišče podan obdolžilni predlog.
– obravnavali so prometno nesrečo na parkirišču v Litiji.
– v četrtek so obravnavali prijavo suma storitve kaznivega dejanja Grdo ravnanje.

PP Trbovlje:
– v ponedeljek so obravnavali poškodovanje stekla na stanovanjskem bloku.
– v torek so v popoldanskem času intervenirali v Trbovljah, kjer si je občan izposodil moped in ga ni hotel vrniti lastniku, sam ga je pa uporabljal za vožnjo. Med vožnjo so ga ustavili policisti, ki so ugotovili, da vozil pod vplivom alkohola (0,63 mg/l), prav tako pa je odklonil strokovni pregled zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog. Zaradi omenjenih kršitev mu je bila izrečena globa. Vozilo je bilo vrnjeno lastniku.
– v četrtek so na podlagi odredbe sodišča opravili hišno preiskavo zaradi suma storitve kaznivega dejanja Prikazovanje, izdelava, posest in posredovanje pornografskega gradiva. V preiskavi so bile zasežene elektronske naprave, prav tako pa manjšo količina snovi, za katero se sumi, da je prepovedana droga. Po vseh zbranih obvestilih bodo zoper osumljenca ustrezno ukrepali.
– v popoldanskem času smo sprejeli prijavo, daje občana v Trbovljah ugriznil pes in ga poškodoval. Po ugotovitvi lastnika, bo zoper njega izveden prekrškovni postopek.

PP Hrastnik:
– v torek so bili policisti obveščeni o prometni nesreči s pobegom na parkirišču v Hrastniku.
– v četrtek so bili obveščeni o grožnjah preko sporočil.  
– obravnavali so kršitev javnega reda in miru, kjer je med udeležencema prišlo do spora, med katerim je prišlo tudi do prerivanja. Med prerivanjem se je eden od udeležencev poškodoval. Po vseh zbranih obvestilih  bo sledil ustrezen ukrep.
– na območju Zagorja so obravnavali kršitev javnega reda in miru z glasno glasbo. Zoper kršitelje sledi ustrezen ukrep.