Zasavska kronika

Policisti poročajo, kaj vse so še poleg rednih nalog obravnavali  v Zasavju. Pa preverimo:

PP Zagorje ob Savi:
– v ponedeljek so policisti obravnavali tatvino.
– v torek so obravnavali prometno nesrečo na območju Zagorja ob Savi, od koder je povzročitelj po trčenju pobegnil. Policisti še zbirajo obvestila.
– v sredo so bili obveščeni o močno vinjenem pešcu, ki je hodil po vozišču, oviral promet in s tem ogrožal cestni promet. Policisti so ga varno pospremili iz vozišča in mu za njegov “sprehod” izdali plačilni nalog.
– v nočnem času so intervenirali na območju Hrastnika zaradi sprožitve alarma v trgovini. Pri pregledu objekta skupaj z varnostno službo niso ugotovili znakov vloma.
– v četrtek so obravnavali tatvino bančne kartice in gotovine iz vozila v Litiji.
– v popoldanskem času so zaradi intenzivnih padavin večkrat intervenirali skupaj z gasilci in vzdrževalci cest zaradi podrtih dreves, kamenja na cesti in poplavljenega vozišča.
– obveščeni pa so bili tudi o nepravilno parkiranem vozilu, ki je oviralo vključitev drugega vozila v promet. Za nepravilno parkiranje je bilo uporabniku vozila izdano obvestilo o prekršku.

PP Litija:
– v ponedeljek so obravnavali vlom v osebno vozilo na Dobovici, iz katerega je bila odtujena gotovina in bančne kartice, s katerimi so poskušali opraviti dvige (na srečo lastnika pa to storilcem ni uspelo).
– Na Bregu pri Litiji so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo in pobegom.
– obveščeni so bili o prometni nesreči z materialno škodo in pobegom v Kamniku.
– obravnavali so spor med osebama v zasebnem prostoru.
– v torek so obravnavali kaznivo dejanje s področja nasilja v družini;  izrečena
je bila prepoved približevanja oškodovanim osebam.

– v sredo so obravnavali tatvino kovine iz podjetja. Tatovi so napravili za okoli 1000 evrov materialne škode.
– obveščeni so bili o poskusu vloma v skladišče v Litiji.
– v četrtek so na cesti Moravče pri Gabrovki – Čatež obravnavali prometno nesrečo, kjer je voznik traktorja s priključkom trčil v nasproti vozeče vozilo. V nesreči je prišlo do lažjih poškodb voznice osebnega avtomobila.

PP Hrastnik:
– v ponedeljek so policisti obravnavali spor med občani v Dolu pri Hrastniku.
– obveščeni so bili o tatvini mobilnega telefona.
– obravnavali so tatvino kolesa iz kolesarnice, na območju Hrastnika.
– v torek so dvema občanoma zasegli snovi za katere se sumi, da gre za prepovedano drogo (konopljo rastlino in rjavo grudasto snov). Po analizi zoper oba sledi prekrškovni postopek
– obveščeni so bili, da je na vozilo med vožnjo padla večja veja.
– na lokalni cesti iz smeri Radeč proti Podkumu so obravnavali prometno nesrečo s samoudeležbo motorista, ki se v nesreči ni poškodoval. Napisan je bil odstop od ogleda nesreče, saj je motorist izpolnjeval pogoje za vožnjo.
– zvečer so obravnavali prometno nesrečo v kateri je voznik traktorja trčil v stanovanjsko hišo. Voznik in vozilo sta izpolnjevala pogoje za udeležbo v cestnem prometu, udeleženca sta se o krivdi dogovorila sama, saj je nastala le manjša materialna škoda.
– pri kontroli prometa so ustavili voznika, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti.  Ker je preizkus pokazal rezultat 0.63 mg/l alkohola v izdihanem zraku, je bila vozniku prepovedana nadaljnja vožnja in proti potrdilu odvzeto vozniško dovoljenje, katero bo skupaj z obdolžilnim predlogom poslano na pristojno sodišče.
– v sredo so sprejeli prijavo poškodovanja osebnega vozila. Lastnik je z dejanjem oškodovan za okoli 450 evrov.
– v četrtek so na območju Zagorja obravnavali spor med znanima osebama, kjer je prišlo do fizičnega obračuna in poškodovanja vozila.

PP Trbovlje:
– v ponedeljek v nočnem času so obravnavali pogrešano osebo in sicer je starejša občanka zaradi zdravstvenih težav odšla od doma in se ni vrnila. Po prejeti prijavi je bila skupaj z gasilci izvedena iskalna akcija, kjer je bila gospa nepoškodovana najdena.
– v nočnem času so pri redni kontroli prometa ustavili občana, ki je vozil osebni avtomobil pod vplivom alkohola (rezultat je bil 0,55 mg/l alkohola v izdihanem zraku). Vozniku je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje in izdan plačilni nalog.
– v torek so obravnavali prijavo groženj. Nadaljujejo z zbiranjem obvestil.
– sprejeli so zapisnik zaradi tatvine registrskih tablic vozila.
– v sredo so bili obveščeni o kaznivem dejanju goljufije, kjer je prijaviteljica preko spleta naročila kurjavo, ki pa je ni prejela. Oškodovana je za nekaj več kot 1000 evrov.
– v četrtek čez dan so obravnavali kršitev javnega reda in miru v kateri je občan pod vplivom alkohola nedostojno vedel. Ker je kljub ukazom, da preneha, s kršitvijo nadaljeval, mu je bilo odrejeno pridržanje in izdan plačilni nalog.
– zvečer so na območju Kisovca obravnavali kršitev javnega reda in miru, v kateri je občan pod vplivom alkohola nedostojno vedel. Ker je kljub ukazom, da preneha, s kršitvijo nadaljeval, mu je bilo odrejeno pridržanje in izdan plačilni nalog.
– ponoči pa so obravnavali kršitev javnega reda in miru v zasebnem prostoru, kjer se je občan pod vplivom alkohola nedostojno vedel. Ker kljub opozorilom policistom s kršitvijo ni prenehal, mu je bilo odrejeno pridržanje in izdan plačilni nalog.
– v nočnem času so sprejeli prijavo pogrešane osebe, ki pa še ni bila najdena. Policisti preverjajo vse okoliščine za izsleditev pogrešane osebe.

Miren vikend – vam in policistom želimo iz uredništva.