Z zasavskih policijskih postaj poročajo o posredovanjih, ki so jih opravili poleg rednih del v minulih dneh.

PP Trbovlje

V ponedeljek so sprejeli prijavo oškodovanke, ki je preko spleta naročila igralno konzolo v vrednosti 500 EUR, a je ni prijela, saj je šlo za spletno prevaro. Po vseh zbranih obvestilih bodo obvestili pristojno tožilstvo.

Občanka je na bančnem avtomatu pri Pilon centru v Trbovljah našla denar. Policisti lastnika pozivajo, da se zglasi na policijski postaji, kjer bo denar lahko prevzel.

V petek v nočnem času je neznanec s silo telesa vlomil v kletne prostore stanovanjskega bloka v Hrastniku. Pri tem je nastala materialna škoda v višini 200 EUR. Za neznancem še zbirajo obvestila.

Sprejeli so prijavo občana, da mu je znana oseba iz njegovega gozda na območju Trbovelj odtujila približno 80 kubičnih metrov smrekovega lesa in ga s tem oškodoval za približno 7.000 EUR. Po vseh zbranih obvestilih bodo obvestili pristojno tožilstvo.

Okoli 16. ure je neznani voznik na parkirišču pred trgovskim centrom v Trbovljah ob premiku svojega vozila vzvratno trčil v vozilo znamke Subaru Justy, bele barve, in po dejanju odpeljal, ne da bi nudil podatke. Za povzročiteljem še zbiramo obvestila.

V soboto preko noči je neznanec na parkirišču v Trbovljah z neznanim predmetom poškodoval lak parkiranega vozila in s tem lastnika oškodoval za 1.000 EUR.

V večernem času so intervenirali v Trbovljah, kjer se je kršitelj nasilno vedel do bivše izvenzakonske partnerke. Izrečena mu je bila globa.

PP Hrastnik

V ponedeljek so policisti obravnavali prometno nesrečo oziroma dogodek, ko je iz strehe tovornega vozila na osebni avtomobil med vožnjo padel led.

V sredo, okoli 15. ure se je naselju Brnica zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in pešec. Po do sedaj zbranih obvestilih je do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik odvzel prednost pešcu na prehodu za pešce. Pri tem se je pešec huje telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v SB Celje, njegovo
življenje pa ni ogroženo. Policisti nadaljujejo  zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

V četrtek so obravnavali povoženje divjadi.

V nedeljo ponoči so intervenirali v Hrastniku zaradi glasne glasbe v enem izmed stanovanj, zoper kršiteljico pa vodijo postopek o prekršku.

PP Zagorje ob Savi

V ponedeljek so bili policisti obveščeni o zdrsu avtobusa na regionalni cesti I. reda št. 221 (Zagorje ob Savi – Bevško – Trbovlje). Zaradi suma kaznivega dejanja Ogrožanje posebnih vrst javnega prometa, bodo policisti po vseh zbranih obvestilih obveščali pristojno Okrožno državno tožilstvo.

Obravnavali so tudi prometno nesrečo z udeležbo divjadi.

V torek so bili obveščeni o podrtih dreves zaradi snega, ki so ovirala promet na lokalni cesti. Podrta drevesa so odstranili gasilci.

V sredo so bili obveščeni so bili o prometni nesreči na parkirišču. Ker je povzročitelj pobegnil, policisti o njem še zbirajo obvestila.

V četrtek  so bili obveščeni o poškodbi fasade pomožnega objekta na območju Zagorja ob Savi. O zadevi bodo obveščali Okrožno državno tožilstvo.

V petek so obravnavali kaznivo dejanje zalezovanja na škodo oškodovanke z območja Zagorja. Policisti glede naznanjenega kaznivega dejanja še zbirajo potrebna obvestila, o ugotovitvah, pa bo obveščeno pristojno Okrožno državno tožilstvo.

V soboto so izsledili voznika, ki je z objestno vožnjo po avtocesti kršil cestno prometne predpise. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog zaradi kršitev 30. člena Zakona o pravilih cestnega prometa.

Obravnavali so kaznivo dejanje izsiljevanja na škodo oškodovanke z območja Zagorja. Policisti glede naznanjenega kaznivega dejanja še zbirajo potrebna obvestila, o ugotovitvah, pa bo obveščeno pristojno Okrožno državno tožilstvo.

PP Litija

V ponedeljek so bili  napoteni na relacijo Bogenšperk – Javorje, kjer je bil v prometni nesreči z materialno škodo samoudeležen voznik osebnega vozila, ki je vozil z neprilagojeno hitrostjo. Zoper voznika vodijo postopek o prekršku.

Na cesti Zg. Log – Hotič  je voznica z osebnim vozilom trčila v drevo, ki je zaradi sneženja padlo čez cesto. Ob izpolnjenih pogojih so policisti odstopili od ogleda.

Obravnavali so sum kaznivega dejanja zatajitve. Sledi zbiranje obvestil.

Okoli 18. ure je v Litiji prišlo do prometne nesreče, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil in peška. Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega vozila ustavil na cesti ob peški, za njim pa je pripeljal voznik, ki zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo ni mogel ustaviti, zato je trčil v vozilo, nato ga je odbilo na pločnik, kjer je trčil še v peško. V nesreči
se je peška lažje poškodovala. Zoper oba voznika sledi prekrškovni postopek.

V torek dopoldan so  na območju Vač obravnavali sum kaznivega dejanja zlorabe negotovinskega plačilnega sredstva. Sledi zbiranje obvestil.

Obravnavali so tatvino na območju naselja Litija; zoper znanega storilca bo podana kazenska ovadba.

Zvečer  so bili napoteni v naselje Bogenšperk, kjer se je drevo podrlo na stanovanjsko hišo, pri tem pa je bil oviran promet na regionalni cesti. Ob 23.45 uri je bilo podrto drevo odstranjeno ter sproščen promet.

V četrtek so v naselju Selšek obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo v kateri je bila udeležena voznica, ki je z vozilom trčila v nezavarovanega psa. Policisti vodijo postopek o prekršku.

Obravnavali so tudi prometno nesrečo na parkirišču, ki jo je povzročil neznani voznik, ki je – ne da bi nudil podatke, odpeljal s kraja nesreče. O dogodku policisti še zbirajo obvestila.

Pri nadzoru prometa v naselju Jevnica so ustavili voznika, ki mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti in je pokazal rezultat 0,64 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Zoper njega vodijo postopek o prekršku.

V petek, nekaj po 15.30 je na cesti proti Litiji v bližini Zgornjega Loga prišlo do prometne nesreče, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Ugotovljeno je bilo, da je voznik, ki je vozil proti Litiji, zapeljal na nasprotno smerno vozišče in trčil v voznika, ki je pravilno pripeljal nasproti. V nesreči sta se oba voznika huje poškodovala. Policisti še ugotavljajo vse okoliščine nesreče, o ugotovitvah pa bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Popoldan  je  bila na območju naselja Veliki vrh pri Litiji najdena denarnica z vsebino. Napisan je bil zapisnik o najdenih stvareh, sledi zbiranje obvestil in vrnitev denarnice lastniku.

V soboto okoli 11. ure so v Litiji obravnavali prometno nesrečo z manjšo materialno škodo in udeležbo dveh vozil. Ob izpolnjenih pogojih so policisti odstopili od ogleda.

V Litiji je bil na bankomatu najden denar. Sledi zbiranje obvestil in vrnitev denarja lastniku.

Občanu so zasegli snov, za katero se sumi, da je prepovedana droga. Po analizi sledi ustrezen postopek o prekršku.

V nedeljo so litijski policisti obravnavali dva primera povoženja divjadi.