Policisti v Zasavju so v preteklih dneh poleg rednih nalog obravnavali še:

PP Zagorje ob Savi:
–  v  ponedeljek so policisti obravnavali prometno nesrečo s telesnimi poškodbami na območju Zagorja ob Savi, ki se je pripetila zaradi neupoštevanja prednosti na križišču.  Povzročitelju so izdali plačilni nalog.
–  v popoldanskem času so bili obveščeni o manjšem požaru na drogu električne napeljave  v Podkumu. Zadevo so sanirali gasilci in dežurni delavci elektro dobavitelja.
–  v večernem času pa so bili obveščeni o sumu kaznivega dejanja nasilja v družini,  kjer so izrekli ukrep prepovedi približevanja. Po vseh zbranih obvestilih bo podana kazenska ovadba na Okrožno državno tožilstvo.
–  v torek v jutranjem času so obravnavali prometno nesrečo z udeležbo divjadi ter prometno nesrečo s pobegom povzročitelja na enem od parkirišč v Zagorju ob Savi. Obvestila še zbirajo.
–  obravnavali so tudi kaznivo dejanje zlorabe negotovinskega plačilnega sredstva, pri katerem je neznanec na zaenkrat še neugotovljen način opravil nakup preko spleta, ki pa je bremenil bančni račun oškodovanke. Policisti še zbirajo obvestila o storilcu.
–  v  sredo so bili policisti obveščeni o tatvini mobilnega telefona iz odklenjenega vozila in o kaznivem dejanju zlorabe negotovinskega plačilnega sredstva (izgubljene bančne kartice),
katerega je neznanec uporabil za plačilo. Policisti še zbirajo obvestila in bodo po vseh zbranih obvestilih podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo.
–  obveščeni so bili tudi o družinskih nesoglasjih, kjer prekrškov ali kaznivih dejanj niso zaznali, bodo pa o ugotovitvah obveščali Center za socialno delo.
–  v četrtek so obravnavali prometni nesreči z materialno škodo, v katerih sta voznika  tovornih vozil z ogledali oplazila prometni znak, ki je bil nagnjen na vozišče.
–  v petek so obravnavali tri prometne nesreče in sicer v eni prometni nesreči se je poleg nastale materialne škode lažje telesno poškodoval udeleženec nesreče, v ostalih dveh pa je nastala zgolj materialna škoda.
– v soboto v poldanskem času so bili policisti obveščeni, da štirje potniki na vlaku Ljubljana – Zidani most nadlegujejo ostale potnike. Policisti so z dvema omenjenima potnikoma, ki  nista imela vozovnice, opravili postopek ugotavljanja identitete, kršitev javnega reda in miru pa niso ugotovili.
–  v večernem času so bili obveščeni o več kaznivih dejanjih poškodovanja tuje stvari, katere je domnevno povzročila znana oseba. Policisti bodo po vseh zbranih obvestilih obveščali Okrožno državno tožilstvo.
–  v nedeljo so pri nadzoru cestnega prometa zaustavili voznika osebnega avtomobila, kateri med vožnjo ni uporabljal varnostnega pasu. V policijskem postopku je bilo tudi ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola (0.94 mg/l). Zaradi vožnje pod vplivom alkohola mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in zoper njega podan obdolžilni predlog na  pristojno Okrajno sodišče, zaradi neuporabe varnostnega pasu med vožnjo pa mu je bil izdan plačilni nalog.
–  policisti so bili v večernem času obveščeni o nesoglasju med partnerjema na območju Hrastnika. Po opravljenih razgovorih elementov prekrška niso ugotovili.

PP Litija:
–  v petek popoldan so pri kontroli prometa imeli v postopku tovorno vozilo, za katerega so  sumili, da ni tehnično brezhibno, zato je bil odrejen tehnični  pregled.  Ker so se sumi policistov potrdili, je bilo vozilo izločeno iz prometa, vozniku pa izdan plačilni nalog.
–  zvečer so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru, kršitelju je bil izdan plačilni nalog.
–  ponoči so policisti intervenirali v gostinskem lokalu in kršitelju so prav tako izdali plačilni nalog.
–  v Gabrovki so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo, v kateri so izdali obvestilo o odstopu od ogleda
–  v soboto so v naselju Berinjek obravnavali vlom v stanovanjsko hišo, od koder so bile  odtujene bakrene cevi in električni vodniki ter varnostna kamera. Sledi zbiranje obvestil.
– v nedeljo so obravnavali kaznivo dejanje lahke telesne poškodbe.

PP Hrastnik:
–  v petek so obravnavali dve prometni nesreči z materialno škodo. Izdano je bilo obvestilo o odstopu od ogleda nesreče.
–  obravnavali so tudi prometno nesrečo z materialno škodo in pobegom, do katere je prišlo na parkirišču v Litiji.
–  obveščeni so bili o kršenju javnega reda in miru v lokalu na območju Litije, kjer je bil kršitelju izdan plačilni nalog.
–  v soboto so kontrolirali voznika osebnega vozila, ki mu je preizkus z alkotestom pokazal  rezultat 0.82 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je  bilo odvzeto vozniško dovoljenje, zoper njega pa bo podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče

PP Trbovlje:
– v torek so obravnavali prijavo kaznivega dejanja kršitve temeljnih pravic delavcev, saj  delodajalec ni izplačal zadnjih nekaj plač. Sledi zbiranje obvestil.
– obravnavali so prijavo kršitve javnega reda in miru, kjer obvestila še zbirajo.
–  v  sredo so obravnavali prijavo poškodovanja vetrobranskega stekla na osebnem avtu parkiranem na parkirnem mestu v Trbovljah. O zbranih obvestilih bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.
–  prav tako so obravnavali poškodovanje brisalcev in ogledal na osebnem avtomobilu.
–  Še vedno zbirajo obvestila o naznanilu tatvine pločevinaste kritine s strehe garaže.

– občanu so zasegli posušeno rastlino, za katero sumijo, da gre za konopljo. Rastlina bo poslana na nadaljnjo analizo, po vseh zbranih obvestilih pa sledi hitri postopek zoper kršitelja.

–  v petek so obravnavali poškodovanje strešne kritine na poslovnem objektu v Trbovljah. Sledi zbiranje obvestil.
–  v  popoldanskem času pa je na parkirišču v Trbovljah prišlo do prometne nesreče zaradi  nepravilne vzvratne vožnje. Pri tem je nastala materialna škoda, povzročitelju pa je bila izrečena globa.
–  v  soboto  je  na  parkirišču  v Trbovljah neznanec poškodoval parkirano osebno vozilo. Sledi zbiranje obvestil.