Policisti poročajo, da so v preteklih dneh poleg rednih nalog v Zasavju obravnavali še:

PP Zagorje ob Savi:
– v petek so obravnavali kaznivo dejanje poškodovanja fasade objekta. Policisti so opravili ogled kraja in bodo po vseh zbranih obvestilih podali kazensko ovadbo na pristojno tožilstvo.
– v soboto so bili obveščeni o kamenju na glavni cesti G II-108, katerega so policisti odstranili z vozišča
– obravnavali so prometno nesrečo na cesti Zagorje – Šentlambert, v kateri je bil samoudeležen voznik in je v njej nastala samo materialna škoda. Policisti bodo po vseh zbranih obvestilih izvedli ustrezen ukrep.
– v nedeljo so bili obveščeni o puščanju vode iz zgornjega nadstropja v stanovanjskem bloku v Hrastniku, kjer pa policisti ukrepov niso izvajali.

PP Litija:
– v petek zjutraj so policisti obravnavali prometno nesrečo na relaciji Šmartno pri Litiji – Bogenšperk. Voznik je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal v obcestni jarek in se lažje poškodoval. Lažje se je poškodovala tudi sopotnica v vozilu. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.
– obveščeni so bili o nesreči, v kateri je voznik tovornega vozila zdrsnil z vozišča zaradi neupoštevanja prometne signalizacije. Izdan mu je bil plačilni nalog
– v popoldanskem času so obravnavali kaznivo dejanje poškodovanja osebnega vozila, kjer je nastala materialna škoda v višini okoli 1000 evrov.
– v soboto popoldan je voznik osebnega vozila prijavil, da je na relaciji Zagorje ob Savi – Litija povozil kamen in pri tem poškodoval svoje vozilo.
– v nedeljo zvečer so bili obveščeni o prometni nesreči v naselju Kandrše, kjer je voznik osebnega vozila zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal čez desni rob vozišča, nato pa z desnim delom vozila trčil v drevo na brežini in z vozilom obstal v obcestnem jarku. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

PP Hrastnik:
– v petek so obravnavali prometno nesrečo na območju Trbovelj, kjer je neznani voznik trčil v zadnji del parkiranega avtomobila in s kraja odpeljal. Policisti obvestila še zbirajo.

PP Trbovlje:
– v petek ob 11. uri so obravnavali požar na vozilu na relaciji Gabrsko – Podmeja. Niso še ugotovili razloga, zakaj je med vožnjo prišlo do vžiga in požara na vozilu, katero je zagorelo na sprednjem delu. Nastala je materialna škoda v višini okoli 2000 evrov. Opravili so ogled, po vseh zbranih ugotovitvah pa bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.