Policisti v Zasavju so med vikendom poleg rednih nalog obravnavali še:

PP Zagorje ob Savi:
–  V petek, okoli 9. ure so bili obveščeni o tatvini denarja na tržnici v Zagorju ob Savi, kjer je osumljenka iz blagajne odtujila denar, pri tem pa jo je zalotila prodajalka. Tatica je poskušala zbežati, a so jo na kraju do prihoda policije zadržali drugi občani. Osumljenki, pri kateri je bila najdena ukradena gotovina, je bila odvzeta prostost, privedena je bila k preiskovalnemu sodniku, ki je zanjo odredil pripor.
– obravnavali so tudi tatvino denarja iz denarnice na območju Zagorja ob Savi. Z  dejanjem je oškodovanec oškodovan za okoli 100 evrov. Po vseh zbranih obvestilih sledi kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.
– Kršitelju javnega reda in miru, ki je preglasno predvajal glasbo, so policisti po vseh izvedenih ukrepih izrekli opozorilo zaradi kršitve 8. člena Zakona o varstvu javnega reda in miru.
– Na cesti Zagorje – Trbovlje se je pripetila prometna nesreča z materialno škodo. Policisti so udeležencu, ki je bil v nesreči udeležen sam, izdali obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.
– v soboto so sodelovali s policisti PP Domžale pri nudenju asistence zdravstvenemu osebju na območju Domžal.

PP Litija:
– v petek so obravnavali tatvino okrasnih letvic z avtomobila v Litiji. O dejanju, pri katerem je nastalo za okoli 100 evrov materialne škode, bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.
– v soboto so na glavni cesti Zagorje – Litija obravnavali trčenje v divjad.
– v nedeljo ponoči so pri kontroli prometa v postopku obravnavali voznika osebnega vozila, ki je vozil pod vplivom alkohola (rezultat 1.04 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Zoper njega sledi obdolžilni predlog na okrajno sodišče.
– v večernem času pa so obravnavali prometno nesrečo s telesnimi poškodbami. Mopedist je vozil po  lokalni cesti iz smeri Zgornje Jevnice proti Jevnici in povozil manjši predmet, zaradi česar je izgubil oblast nad vozilom in padel ter se pri tem lažje poškodoval.

PP Hrastnik:
– v petek so na podlagi odredbe pristojnega sodišča opravili hišno preiskavo na območju Hrastnika. Pri  preiskavi prostorov je bilo najdenih več vrhov posušene rastline, nadalje pa je bil v kletnih prostorih najden prirejen prostor za vzgojo rastlin (t.i. laboratorij) s posajenimi osmimi rastlinami v višini od 70 do 120 cm, prav tako so se tam nahajali vsi
preparati in pripomočki za vzgojo rastlin in elektronska tehtnica. Vsi predmeti in snovi so bili ustrezno zavarovani, zaseženi in bodo poslani v nadaljnjo analizo. Po znanih rezultatih bo izveden ustrezen ukrep.
– v nedeljo so posredovali na Dolu pri Hrastniku, kjer je občan v sodu kuril manjšo količino vrtnih odpadkov. Po opozorilu je ogenj takoj pogasil, vseeno pa bo o tem obveščen pristojni občinski prekrškovni organ.

PP Trbovlje:
– v petek v nočnem času so na območju PP Hrastnik trboveljski policisti obravnavali kršitev javnega reda in miru, kjer je v večstanovanjski stavbi oseba razgrajala in vpila. Zoper osebo bo izveden prekrškovni postopek.
– ob redni kontroli prometa so imeli v postopku voznico osebnega avtomobila, ki ji je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,52 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Prepovedana ji je bila nadaljnja vožnja, odvzeto vozniško dovoljenje in izdan plačilni nalog.
– v soboto so obravnavali vlom v poslovni objekt, ki se zgodil preko noči. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec vlomil in vstopil v notranjost poslovnega objekta, pregledal notranjost in razmetal pisarne, odtujil gotovino in smučarske deske ter s tem povzročil materialno škodo v vrednosti okoli 5000 evrov. O kaznivem dejanju se še zbirajo informacije.
– prejeli so prijavo kršitve Zakona o zaščiti živali, kjer je pobegli pes pogrizel dva psa, ki sta jih mimoidoča sprehajala. V zvezi omenjenega sledi zbiranje obvestil, ter zoper lastnika napadalnega psa hitri postopek zaradi kršitve Zakona o zaščiti živali.
– v nočnem času so ob kontroli prometa imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, ki mu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,49 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Prepovedana mu je bila nadaljnja vožnja, odvzeto vozniško dovoljenje in izdan plačilni nalog.
– v nedeljo so osebi zasegli posušeno rastlino, za katero se sumi, da je prepovedana rastlina konoplja, ter kovinski bokser. Predmeti so bili zaseženi in bodo poslani v analizo, po kateri bo izveden ustrezen postopek. Prav tako pa so v postopku ugotovili, da policisti PP Krško osebo iščejo v povezavi s kaznivimi dejanji, zato je bila predana v nadaljnji postopek.

Naj pestremu vikendu sledi bolj umirjen teden.