Poročilo policistov za pretekle dni navaja naslednje obravnave:

PP Zagorje ob Savi:
– v ponedeljek so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo in lahkimi telesnimi poškodbami v Zagorju. Policisti so kršitelju izdali plačilni nalog
– prekršek po Zakonu o zaščiti živali na območju Potoške vasi, saj je pes ugriznil drugega psa. Po vseh zbranih obvestilih sledi prekrškovni postopek.
– prometno nesrečo z materialno škodo in pobegom na parkirišču v Zagorju. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.
– obveščeni so bili o kamenju na regionalni cesti št. 666  Zagorje – Podkum in na regionalni cesti št. 415 Izlake -Mlinše; policisti so zavarovali kraj dogodka, za sanacijo in prevoznost ceste pa so poskrbeli delavci cestnega podjetja.
– obravnavali so kaznivo dejanje zatajitve denarja na območju Zagorja ob Savi. Sledi zbiranje obvestil.
– na regionalni cesti Izlake-Mlinše je voznik trčil v divjad .

– v torek so sprejeli prijavo pogrešane osebe na območju Krškega, saj se le-ta ne javlja ožjim sorodnikom. Policisti so izvedli prve ukrepe za izsleditev osebe, nadaljnje aktivnosti pa odstopili na PP Krško.
– policisti so bili obveščeni  o nepravilno parkiranem vozilu na območju Hrastnika in izdali obvestilo o prekršku.
– obravnavali so tudi prometno nesrečo z materialno škodo v Trbovljah in kršitelju izdali plačilni nalog.
– prejeli so prijavo kršitve javnega reda in miru z glasno glasbo v Hrastniku, kjer pa kršitev ni bila ugotovljena.
– sprejeli so prijavo pogrešane mladoletne osebe v Hrastniku. Med zbiranjem obvestil je bil mladoletnik izsleden ter predan staršem.
– v sredo so obravnavali prometno nesrečo s samoudeležbo voznika motornega kolesa na glavni cesti Zagorje-Litija, v kateri se je voznik lažje telesno poškodoval. Po vseh zbranih  obvestilih sledi ustrezen ukrep.
– v Zagorju ob Savi so obravnavali kaznivo dejanje tatvine dela vozila, s katerim je bil oškodovanec oškodovan za okoli 200 evrov. Sledi zbiranje obvestil.
– v četrtek okoli 21.30 so sprožili iskalno akcijo za osebo, katero je pri prečkanju naraslega hudournika, ki je tekel čez cesto, voda odnesla v strugo hudournika. Oseba je bila mrtva najdena šele naslednji dan v strugi potoka.

PP Litija:
– v ponedeljek so bili obveščeni o delovni nesreči v naselju Renke. Delavec, ki je opravljal dela na strehi je padel in pri tem utrpel telesne poškodbe. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v SB Trbovlje. Policisti še zbirajo obvestila zaradi suma storitve kaznivega dejanja ogrožanja varnosti pri delu. O ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.
– zvečer so bili obveščeni o spuščenem psu v Litiji, ki bi lahko bil nevaren. Pes je bil s strani policistov izsleden, prav tako pa so policisti ugotovili, kdo je lastnik psa in mu na podlagi 46. a člena Zakona o zaščiti živali izdali plačilni nalog.
– obravnavali so prometno nesrečo z materialno škodo na relaciji Litija – Ljubljana. Voznika osebnega vozila je zaneslo in je trčil v odbojno ograjo. Vozniku je bil izdan plačilni nalog, zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo.
– v torek so bili policisti obveščeni, da je v Renkah prišlo do drzne tatvine. Ugotovljeno je bilo, da je do oškodovanke prišel neznan moški, kateri se je predstavil kot delavec podjetja telekomunikacijskega podjetja in jo zamotil, ter odpeljal za hišo. Ko je oškodovanka vstopila nazaj v hišo, je bila le-ta popolnoma razmetana, vendar storilec vrednejših predmetov ni odtujil. Sledi zbiranje obvestil.
– zvečer so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo in pobegom na relaciji Podbukovje – Rovišče, kjer sta trčila voznik osebnega vozila in motorist. Nesrečo je povzročil motorist, ki je po trčenju takoj odpeljal s kraja nesreče. Sledi zbiranje obvestil.
– ponoči so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru z glasno glasbo v Litiji. Na kraju je bila ugotovljena kršitev, kršiteljici pa je bilo izrečeno opozorilo.
– v sredo so v Litiji obravnavali tatvino registrskih tablic, o čemer še zbirajo informacije.
– zjutraj so bili obveščeni o prometni nesreči z materialno škodo in pobegom v Hotiču, katero je povzročil voznik tovornega vozila, medtem ko ga je prehiteval voznik osebnega vozila. Povzročitelj je s kraja odpeljal in ni nudil podatkov vozniku osebnega vozila, kateri je po trku zapeljal izven vozišča. Povzročitelj je bil kmalu izsleden, po vseh zbranih obvestilih pa bo zoper njega podan ustrezen ukrep.
– prijavljena je bila tatvina opažnih plošč v Šmartnem pri Litiji. Nastala je materialna škoda v višini okoli 2000 evrov. Sledi zbiranje obvestil.
– obravnavali so kršitev javnega reda in miru z elementi nasilja v družini. Zoper kršitelja je uveden prekrškovni postopek.
– popoldan so posredovali v sporu med sosedi, kjer je bila ugotovljena kršitev javnega reda in miru in bo uveden prekrškovni postopek.
– zvečer so bili obveščeni, da je v naselju Ustje zaradi naliva voda dvignila kovinski pokrov odtoka meteorne vode. Policisti so na kraju zavarovali mesto, saj je bil ogrožen promet, zadevo pa so sanirali gasilci.
– ponoči so bili policisti obveščeni, da je v naselju Zagorica okoli 500 metrov ceste pod vodo. Obveščene so bile pristojne službe, ki so uredile zaporo do sanacije.
– v četrtek so obravnavali kaznivo dejanje poškodovanja tuje stvari, o čemer še zbirajo obvestila.
– obveščeni so bili tudi o kaznivem dejanju nasilja v družini, o čemer prav tako še zbirajo obvestila.

PP Trbovlje:
– v ponedeljek so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo v Trbovljah, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih avtomobilov. Policisti so po preverjanju vseh pogojev za vožnjo pri obeh voznikih izdali obvestilo o odstopu od ogleda kraja prometne nesreče.
– pri kontroli cestnega prometa je bil ustavljen voznik osebnega avtomobila, pri katerem je preliminarni test pokazal prisotnost prepovedanih substanc v organizmu. Odrejen strokovni pregled je voznik odklonil, zato mu je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje, na pristojno okrajno sodišče pa bo zoper njega podan obdolžilni predlog.
– v nočnem času je kršitelj z glasno glasbo kršil nočni mir in počitek ljudi, zato mu je bil izdan plačilni nalog.
–  v torek so trboveljski policisti obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo v Trbovljah, kjer je neznani voznik po trku kraj nesreče zapustil brez nudenja podatkov
soudeležencu. Na vozilu oškodovanca nastala materialna škoda v višini 1000 evrov, policisti pa v cilju izsleditve povzročitelja še zbirajo obvestila.
– občanka je na policijski postaji naznanila kaznivo dejanje, pri katerem je neznanec preko spleta z njeno kartico opravil več nakupov in jo oškodoval za približno 600 evrov. Policisti v zvezi kaznivega dejanja zbirajo obvestila.
– obravnavali so prometno nesrečo z materialno škodo, v kateri je povzročitelj vozil pod vplivom alkohola in ni upošteval pravil o prednosti. Zaradi suma kaznivega dejanja nevarne vožnje mu je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje, na pristojno okrožno državno tožilstvo pa bo podana kazenska ovadba.
– v sredo se je zgodila prometna nesreča z materialno škodo v Trbovljah, kjer je neznani voznik po trku kraj zapustil brez nudenja podatkov soudeležencu. Na vozilu oškodovanca nastala materialna škoda v višini 4000 evrov, policisti v cilju izsleditve povzročitelja še zbirajo obvestila.
– pri kontroli cestnega prometa je bil ustavljen voznik mopeda, pri katerem je preizkus alkoholiziranosti pokazal vrednost 0.58 mg/l alkohola v izdihanem zraku.  Kršitelju je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje in izdan plačilni nalog.
– v četrtek so obravnavali spor med dvema osebama, kjer je bil kršitelju
izdan plačilni nalog.

PP Hrastnik:
–  v ponedeljek je voznik tovornega vozila z nakladalno rampo poškodoval parkirano vozilo. Na vozilu je nastal o okoli 100 evrov materialne škode.
–  v torek so obravnavali poškodovanje vhodnih vrat na zapuščenem objektu v Novem logu. Sledi zbiranje obvestil.
– obravnavali so kršitev javnega reda in miru, kjer je bil zoper kršitelja podan obdolžilni predlog.
– v sredo so osebi zasegli zavojček z neznano posušeno rastlino, za katero obstaja sum, da gre za prepovedano drogo konopljo. Snov je bila poslana v analizo.
– v četrtek so bili obveščeni o požaru na vikendu na Leši.  Ugotovljeno je bilo, da je zaradi dotrajanosti električne napeljave prišlo do požara in je vikend pogorel v celoti in z njim tudi 10 panjev čebel. O dogodku bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.