Minuli teden in vikend so policisti v Zasavju so poleg rednih nalog obravnavali mnogo prijavljenih dogodkov; pa poglejmo:

PP Zagorje ob Savi:
V ponedeljek kaznivo dejanje poškodovanja tuje stvari in sicer laka na osebnem vozilu na območju Hrastnika. Policisti o dogodku zbirajo obvestila.
V ponedeljek je prišlo do prometne nesreče s samoudeležbo v Zagorju ob Savi. Policisti so udeležencu izdali obvestilo o odstopu od ogleda.
V torek so obravnavali  prometno nesrečo z materialno škodo na parkirišču v Kisovcu, kjer je povzročitelj nesreče odpeljal s kraja trčenja. Policisti bodo po vseh zbranih obvestilih izvedli ustrezen ukrep.
V sredo so bili obveščeni o kaznivem dejanju zatajitve najdenega denarja na bankomatu v Zagorju ob Savi. Policisti bodo po vseh zbranih obvestilih podali kazensko ovadbo na tožilstvo.
Obravnavali so vlom v parkirano vozilo na območju Trojan. Z dejanjem je lastnik oškodovan
za okoli 350 evrov. Sledi zbiranje obvestil.
Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil glede v četrtek prijavljenega kaznivega dejanja groženj.

Obravnavali so prijavo kaznivega dejanja nasilja v družini na obmoćju Zagorja ob Savi.
Sledi zbiranje obvestil.
V nedeljo pa so obravnavali prijavo kršitve po Zakonu o varstvu javnega reda in miru. Zoper kršitelja bo uveden postopek o prekršku.

PP Litija:
Na področju PP Litija tokrat ni bilo mnogo prijav, ki bi jih morali obravnavati.

V petek je bila prijavljena kršitev javnega  redu in miru; zoper kršitelja bo uveden postopek o prekršku.
V soboto so zaradi prijave kršitve javnega reda in miru intervenirali na območju Vač. Zoper kršitelja se vodi postopek o prekršku.
Policisti so se odpravili tudi na kraj prometne nesreče z materialno škodo na glavni cesti Litija – Kresnice, kjer je na vozilo padlo drevo. Na vozilu je nastala manjša poškodba, ob
izpolnjenih pogojih pa so policisti odstopili od ogleda.

PP Hrastnik:
V ponedeljek so imeli hrastniški policisti v postopku osebo, kateri je bila zasežena vrečka z
neznano posušeno rastlino; sumili so, da gre za konopljo. Snov je bila zavarovana in bo
poslana v analizo. Po znanih rezultatih bo uveden prekrškovni postopek.
V torek so bili  napoteni na relacijo Prapreče – Bevško, kjer je na vozilo padla večja veja in ga poškodovala. Materialna škoda znaša okoli 2.000 evrov, v dogodku pa na srečo ni bil nihče telesno poškodovan.
V sredo zjutraj so bili obveščeni o električnem vodniku, ki je visel nad cesto. Zadevo so sanirali delavci elektro podjetja.
Obravnavali so tudi trčenje v parkirano osebno vozilo, kjer je neznani voznik s kraja odpeljal, brez da bi oškodovancu nudil podatke. Sledi zbiranje obvestil.
V sredo zvečer so bili obveščeni o podrtem drevesu in kamenju na cesti. Policisti so kraj zavarovali in urejali promet do sanacije.
V četrtek zvečer so prejeli prijavo o nasilju v družini in povzročitvi lahkih telesnih poškodb. Policisti še zbirajo informacije.
Obravnavali so tudi kaznivo dejanje povzročitve lahke telesne poškodbe v Zagorju ob Savi.
Zvečer so bili obveščeni o podrtem drevesu čez cesto na relaciji Zagorje-Renke. Policisti so kraj zavarovali in urejali promet do sanacije.
Ponoči pa so prejeli prijavo o kaznivem dejanju lahke telesne poškodbe na območju Zagorja ob Savi. Sledi zbiranje obvestil.
V petek so obravnavali kršitev javnega reda in miru; zoper kršitelja vodijo postopek o prekršku.
V soboto so ustavili voznika osebnega vozila, ki mu je bil zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog odrejen strokovni pregled, vendar ga je le-ta odklonil. Zoper voznika vodijo postopek o prekršku
V večernem času so v dveh primerih intervenirali zaradi kršenja javnega reda in miru s glasno glasbo. Kršiteljema je bilo izrečeno opozorilo.
In še – občanu so zasegli manjšo količino snovi, za katero se sumi, da je prepovedana
droga (konoplja). Po opravljeni analizi sledi postopek o prekršku.

PP Trbovlje:
V ponedeljek so obravnavali kaznivi dejanji tatvine v trgovinah. Sledi zbiranje obvestil.
V sredo v nočnem času so obravnavali prijavo poškodovanja osebnega vozila. Sledi zbiranje obvestil.
V petek v dnevnem času so prejeli prijavo vsiljivega beračenja pred trgovinami. Policisti so izsledili državljanko Romunije, kateri je bil zaradi kršitve Zakona o varstvu javnega reda in miru izdan plačilni nalog.
V okoli 20. ure je na Majcenovi cesti v Trbovljah prišlo do prometne nesreče, ki jo je povzročila voznica osebnega vozila, ki ni upoštevala pravil prednosti in trčila v drugega voznika osebnega vozila. V nesreči se je povzročiteljica nesreče lahko telesno poškodovala. Voznici je bil odrejen preizkus z alkotestom, ki je bil pozitiven (0,69 mg/l). Zoper njo sledi prekrškovni postopek.
V nedeljo so policisti pri kontroli prometa ustavili voznico, pri kateri je preizkus alkoholiziranosti pokazal 1,44 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Voznica je bila pridržana, začasno ji je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, zoper njo pa bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.