V minulem tednu so policisti na območju Zasavja poleg rednih nalog obravnavali še:

PP Zagorje ob Savi

V ponedeljek in torek je bila na širšem območju Kisovca izvedena iskalna akcija pogrešane osebe, ki je bila kasneje nepoškodovana najdena.  

V torek so policisti obravnavali kaznivo dejanje tatvine vrtne kosilnice iz zaklenjenega hleva. Po vseh zbranih obvestilih bo obveščeno Okrožno državno tožilstvo.

V večernem času pa so policisti na območju Čemšenika obravnavali prometno nesrečo, v kateri se je poškodoval kolesar. Kolesar je bil po nesreči odpeljan na oskrbo v SB Trbovlje. Po vseh zbranih obvestilih bodo zoper kolesarja izvedli ustrezen prekrškovni postopek.

V četrtek sta se zgodili dve tatvini. Pri prvi  je neznani storilec na območju Izlak oškodovanki odtujil brezžične slušalke telefona, pri drugi pa je  neznani storilec na območju Zagorja ob Savi odtujil gotovino iz stanovanjske hiše. Po vseh zbranih obvestilih bo obveščeno Okrožno državno tožilstvo.

PP Trbovlje

V ponedeljek sta se sprli dve osebi in s tem kršili javni red in mir. Po vseh zbranih obvestilih bo zoper njiju izveden prekrškovni postopek.

V ponedeljek v večernem času so obravnavali sum kaznivega dejanja poškodovanja vozila, kjer bo zoper znanega osumljenca po vseh zbranih obvestilih podana  kazensko ovadbo na pristojno tožilstvo.

V sredo je občan  prijavil, da mu je neznanec v času od 1. 9. 2023 do 2. 9. 2023 na parkirišču v Trbovljah poškodoval parkiran osebni avtomobil tako, da je z neznanim predmetom poškodoval pokrov motorja in ga s tem oškodoval za okoli 500 evrov.

V četrtek je občan je na bankomatu v Trbovljah našel denar. Policisti lastnika denarja pozivajo, da se z dokazili zglasi na PP Trbovlje.

PP Litija

V ponedeljek so litijski policisti obravnavali kršitev javnega reda in miru na javnem kraju. Zoper kršitelja vodijo postopek o prekršku.

Policisti zbirajo obvestila glede suma kaznivega dejanja goljufije preko spleta za oddajo apartmaja na Hrvaškem. Prijavo so prejeli v torek.

Obravnavali so tudi prometno nesrečo med voznikom mopeda in kolesarjem, v kateri je nastala materialna škoda. Policisti zoper voznika neregistriranega mopeda vodijo postopek o prekršku. Ker ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja, so mu vozilo zasegli.

V eni izmed trgovin na območju Litije je doslej še neznani storilec ukradel artikle. Sledi zbiranje obvestil in ugotavljanje identitete storilca.

V četrtek so obravnavali prometno nesrečo z manjšo materialno škodo, kjer so ob izpolnjenih pogojih odstopili od ogleda.

Obravnavali so tudi kršitev javnega reda in miru v zasebnem prostoru, kjer zoper kršiteljico vodijo postopek o prekršku.

Postopek o prekršku pa vodijo zoper voznika električnega skiroja, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padel  in se lahko telesno poškodoval.

Iz PP Hrastnik pa tokrat ne poročajo o kakšnih intervencijah.