Policisti v Zasavju so konec tedna poleg rednih nalog obravnavali še:

PP Zagorje ob Savi:
– v petek so bili obveščeni o tujcu na vlaku, ki ni želel kupiti vozovnice na relaciji Zidani most – Ljubljana. Ob izvedbi policijskega postopka s tujcem  (državljanom Turčije), slednji ni upošteval zakonitih ukazov policistov, zato so bila za uspešno izvedbo policijske naloge uporabljena prisilna sredstva. Slednji je kazal znake nepojasnjenega psihičnega stanja, zato je bila tujcu nudena nadaljnja zdravniška oskrba.
– v dopoldanskem času so v Zagorju ob Savi na podlagi obvestila občanov ob strokovni pomoči PGD Zagorje – mesto,  vstopili v stanovanje v katerem je bila najdena pokojna oseba. Policisti bodo svoje ugotovitve posredovali pristojnemu Okrožnemu državnemu tožilstvu.

– v popoldanskem času so intervenirali v zasebnem prostoru na območju Litije, pri sami intervenciji in zbiranju obvestil pa prekrškov ali kaznivega dejanja niso zaznali.
– obravnavali so tudi kršitev javnega reda in miru v Zagorju, kjer je kršitelj udaril občana ter nato nadaljeval s kršitvijo. Ker ni upošteval zakonitih ukazov policistov, je bilo zoper njega odrejeno in izdan plačilni nalog.
– v soboto so bili obveščeni o vonju po dimu v stanovanjskem bloku v Zagorju. Policisti so na kraju ugotovili, da se je osebi vnelo olje na štedilniku, katerega pa je sam pogasil.
– v nedeljo so obravnavali trčenje v divjad na območju Šentlamberta.

PP Litija:
– v petek dopoldne so bili litijski policisti obveščeni, da se je na območju Male Štange v gozdu med iskanjem gob, izgubila občanka. Stekla je uspešna iskalna akcija, saj je bila občanka izsledena.

– popoldne je občan na PP Litija prinesel najden mobilni telefon. Napisan je bil Zapisnik o najdenih predmetih. Sledi zbiranje obvestil in vrnitev telefona lastniku.
– popoldan so bili policisti obveščeni, da se je na območju Golišča izgubila občanka. Stekla je iskalna akcija in tudi ta občanka je bila izsledena.
– v soboto okoli 13. ure se je na cesti od Šmartnega pri Litiji proti Zgornji Jablanici zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnega vozila in traktorja. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik osebnega vozila zaradi neprilagojene hitrosti trčil v priključek traktorja, ki je v križišču zavijal levo. Pri tem se je povzročitelj lažje telesno poškodoval. V postopku je preizkus alkoholiziranosti pri vozniku osebnega vozila pokazal 0.95 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka Policisti vodijo prekrškovni postopek.
– zvečer so policisti obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo na Savi, kjer je voznica zapeljala preko desnega roba vozišča in trčila v ograjo.
– v nedeljo zjutraj so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo na relaciji Litija – Zagorje ob Savi, kjer je voznik trčil v robnik in poškodoval vozilo.
– zvečer so bili obveščeni o ugrizu psa v naselju Konjščica; policisti še zbirajo obvestila o dogodku.

PP Trbovlje:
– v soboto dopoldne je neznanec v Trbovljah izkoristil nepazljivost občana in mu odtujil 50 evrov. Sledi zbiranje obvestil.

PP Hrastnik:
– v petek je imela patrulja v postopku voznika osebnega vozila, ki je vozil z neveljavnim  vozniškim dovoljenjem. Omenjenemu je bilo zaseženo vozilo, zoper njega pa sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.
– v postopku so imeli občana, kateremu je bila zasežena PVC vrečka s posušeno zeleno rastlino (sum prepovedane droge – konoplje). Snov bo poslana na analizo, nato pa bo uveden prekrškovni postopek.
– v soboto so bili obveščeni o prometni nesreči z materialno škodo v Hrastniku, od koder je povzročitelj odpeljal, brez da bi nudil podatke. Povzročitelj je bil nato s strani patrulje izsleden, zoper njega pa je bil uveden prekrškovni postopek.