Zasavska kronika

Minuli teden so policisti na območju Zasavja poleg rednih nalog obravnavali še:

PP Hrastnik

V ponedeljek popoldan so policisti prejeli prijavo suma kaznivega dejanja poškodovanja vozila v Trbovljah. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno tožilstvo.

V torek dopoldan so prejeli prijavo oškodovanke, da jo je do sedaj neznani storilec preko spleta zavedel, da mu je ta zaupala podatke za upravljanje s tekočim računom banke in ji pri tem iz računa odtujil nekaj tisoč evrov. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

V sredo so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo; voznik ni ustrezno zavaroval tovornega vozila, da je le-to brez nadzora zapeljalo po brežini in trčilo v drevo. Policisti vodijo postopek o prekršku.

PP Zagorje ob Savi

V ponedeljek so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo  in pobegom na parkirišču v Zagorju.  Policisti bodo po vseh zbranih obvestilih izvedli ustrezen ukrep.

Obravnavali so tudi prometno nesrečo z materialno škodo  v Kisovcu. Policisti so ob izpolnjenih pogoji odstopili  od ogleda kraja prometne nesreče.

Zgodila se je tudi prometna nesreča z materialno škodo  in udeležbo divjadi v Hrastniku. Tudi v tem primeru so policisti  ob izpolnjenih pogojih odstopili od ogleda kraja prometne nesreče.

V torek so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo  v Zagorju, ker naj bi udeleženec prometne nesreče vozil na nezadostni varnostni razdalji. Policisti bodo po vseh zbranih obvestilih izvedli ustrezen ukrep.

V sredo so izrekli opozorilo lastniku  nepravilno parkiranega vozila v Zagorju; ob opozorilu je lastnik vozilo umaknil.

Prijavljena je bila kršitev javnega reda in miru z glasno glasbo v Kotredežu. Ob prihodu policistov na kraj kršitev ni bila ugotovljena.

V četrtek je znova prišlo do prometne nesreče z materialno škodo  in pobegom na parkirišču v Zagorju. Tudi v tem primeru  bodo policisti  po vseh zbranih obvestilih izvedli ustrezen ukrep.

Obravnavali pa so še eno prometno nesrečo z materialno škodo in sicer  na Trojanah. Policisti so ob izpolnjenih pogojih odstopili  od ogleda kraja prometne nesreče.

PP Litija

V ponedeljek smo bili obveščeni, da je v  bližini naselja Prevale lovec našel ustreljenega jelena. Zbrana so bila obvestila in obveščen higienik. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja nedovoljenega lova, o vseh ugotovitvah pa bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Tudi litijski policisti so se ukvarjali s prometno nesrečo z materialno škodo  in pobegom na parkirišču v Litiji.  Policisti bodo po vseh zbranih obvestilih izvedli ustrezen ukrep.

V torek se je zgodila prometna nesreča z materialno škodo  in udeležbo divjadi na relaciji Klanec pri Gabrovki – Moravče. Policisti so ob izpolnjenih pogojih odstopili od ogleda kraja prometne nesreče.

Okoli 18.30 se je Jerebovi ulici v Litiji zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in pešec. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik odvzel prednost pešcu na prehodu za pešce. Pri tem se je pešec lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

V sredo so obravnavali še prometno nesrečo z materialno škodo  na relaciji Litija  – Dol pri Ljubljani. Policisti so ob izpolnjenih pogoji odstopili  od ogleda kraja prometne nesreče.

V četrtek so intervenirali ob nepravilno parkiranem vozilu, zoper lastnika vodijo postopek o prekršku.

Okoli 14. ure so  v Zgornjem Hotiču obravnavali  prometno nesrečo z materialno škodo,  v kateri sta bila udeležena voznika avtobusa in voznica osebnega vozila. Na avtobusu so se nahajali učenci. Nobeden od potnikov ni bil poškodovan. Prometno nesrečo je povzročila voznica, ki je zaradi prekratke razdalje trčila v zadnji del avtobusa. Policisti zoper voznico vodijo postopek o prekršku.

Obravnavali so spet prometno nesrečo z materialno škodo  in pobegom na parkirišču v Litiji.  Policisti bodo po vseh zbranih obvestilih izvedli ustrezen ukrep.

Pri  kontroli v cestnem prometu pa so kontrolirali voznika, ki mu je odrejen preizkus alkoholiziranosti in pokazal rezultat 0.66 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Zoper voznika vodijo postopek o prekršku.

PP Trbovlje

V ponedeljek so policisti obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo v Trbovljah, do katere je prišlo zaradi nepravilnega premika povzročiteljice, ki je kraj zapustila brez nudenja podatkov. Policisti zoper voznico vodijo postopek o prekršku.

Obravnavali so tudi prometno nesrečo z manjšo materialno škodo. Policisti so ob izpolnjenih pogoji odstopili  od ogleda kraja prometne nesreče.

Občanu so zasegli snov, za katero obstaja sum, da gre za prepovedano drogo. V primeru potrditve, bo zoper kršitelja izveden ustrezen prekrškovni postopek.

V torek so trboveljski policisti prejeli prijavo suma kaznivega dejanja zatajitve, kjer je do sedaj neznani storilec odtujil denar, ki je bil pozabljen ob dvigu na bankomatu. Policisti o tem še zbirajo obvestila.

Policisti še zbirajo obvestila o sumu tatvine kozmetičnih izdelkov v eni izmed trgovin. 

V sredo okoli 19. ure se je na lokalni cesti od Mesečine proti Bevškem zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen voznik osebnega vozila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal s ceste in trčil v skalovje. Pri tem se je voznik lažje telesno poškodoval.  Policisti vodijo prekrškovni postopek.-

Obravnavali so tudi sum kaznivega dejanja  zlorabe osebnih podatkov. Neznani storilec je pri podjetju brez vednosti oškodovanke sklenil poroštveno pogodbo. Policisti o tem še zbirajo obvestila.

V četrtek pa so pri kontroli cestnega prometa ustavili voznika, kateremu so odredili strokovni pregled, s katerim bi se ugotovila prisotnost prepovedanih substanc v organizmu. Voznik je v postopku  odklonil strokovni pregled, policisti pa zoper njega vodijo postopek o prekršku.