Zasavska kronika

Policisti v Zasavju so ta teden poleg rednih nalog obravnavali še:

PP Zagorje ob Savi:
– v ponedeljek so obravnavali kaznivo dejanje uporabe ponarejenega negotovinskega plačilnega sredstva, pri katerem je storilec opravil več plačil in s tem oškodoval lastnika plačilnih kartic. Sledi zbiranje obvestil.
– obravnavali so tudi tatvino goriva iz delovnega stroja na območju Litije. Sledi zbiranje obvestil.
– v večernem času so ustavili voznika osebnega vozila, kateremu je bil zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odrejen preizkus, le-ta pa je pokazal 1,00 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja, odvzeto vozniško dovoljenje in bo zoper njega podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.
– v torek so bili obveščeni o sumu medvrstniškega nasilja v osnovni šoli. Pri razgovorih z udeleženci policisti niso ugotovili elementov kaznivega dejanja, so pa o zaznanih težavah obvestili Center za socialno delo.
– obravnavali so vlom v klet na območju Kisovca. Sledi zbiranje obvestil.
– v sredo so bili obveščeni o sumu kaznivega dejanja goljufije pri katerem je storilec preko spleta oškodovanca zavedel, da bo z vlaganjem v kriptovalute dobro zaslužil in ga tako ogoljufal za več kot 40.000 evrov. Sledi zbiranje obvestil.

Več preventivnih nasvetov pred spletnimi prevarami najdete na spodnji povezavi:

– v večernem času pa so policisti prejeli obvestilo, da pogrešajo osebo iz območja Zagorja ob Savi; ugotovljeno je bilo, da je pogrešani zaradi zdravstvenih težav hospitaliziran v bolnici.

– v četrtek so bili obveščeni o prometni nesreči s pobegom povzročitelja, ki se je zgodila na parkirišču v Zagorju ob Savi. Policisti še zbirajo obvestila.
– obveščeni so bili tudi o kaznivem dejanju poškodovanja tuje stvari na območju Zagorja ob Savi. O tem, kdo je poškodoval lak na osebnem avtomobilu, policisti še zbirajo obvestila.

PP Litija:
– v ponedeljek so obravnavali kaznivo dejanje poškodovanje tuje stvari, kjer je neznani storilec tekom noči poškodoval osebno vozilo. Sledi zbiranje obvestil.
– na policijsko postajo je občanka prinesla gotovino, ki jo je našla na bankomatu. Policisti zbirajo obvestila in bodo omenjeni najdeni denar vrnili lastniku.
– v torek so sprejeli prijavo kaznivega dejanja spletne goljufije, kjer je neznani storilec preko spleta zavedel oškodovanca ter mu z bančnega računa odtujil 3700 evrov. Sledi zbiranje obvestil.
– v sredo so obravnavali kršitev javnega reda in miru. O kršitvi še zbirajo obvestila in bodo ustrezno ukrepali zoper kršitelja.
– obravnavali so prometno nesrečo na relaciji Spodnji Hotič proti Vačami in pri tem ugotovili, da je pri srečevanju dveh vozil prišlo do oplazenja in da je neznani voznik s terenskim vozilom sive barve trčil v vzvratno ogledalo kombiniranega vozila in s kraja odpeljal. Policisti zbirajo obvestila in v kolikor bo neznani voznik izsleden, bodo ustrezno ukrepali.
– v četrtek so obravnavali kaznivo dejanje tatvine, kjer je neznani storilec delavcem na gradbišču med delom odtujil motorno žago. Policisti še zbirajo obvestila.
– obveščeni so bili o prometni nesreči v Gabrovki. Na kraju so policisti izdali Obvestilo o odstopu od ogleda kraja prometne nesreče.PP Trbovlje:
– v ponedeljek je na glavni cesti II. reda, med Trbovljami in Hrastnikom, voznik osebnega avtomobila povozil kamenje na cesti in poškodoval pnevmatiko.
– na območju Hrastnika je prišlo do sproženja plazu, pri čemer je kamenje padlo na vozišče; policisti pa so nudili pomoč pri urejanju prometa do sanacije.
– v torek so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo. Udeležencema je bilo izdano obvestilu o odstopu od ogleda kraja prometne nesreče.
– v sredo je prišlo do prometne nesreče z materialno škodo na udeleženem osebnem in tovornem vozilu. Udeležencema je bilo izdano obvestilu o odstopu od ogleda kraja prometne nesreče.
– sprejeli so prijavo kaznivega dejanja nasilja v družini; policisti bodo po vseh zbranih obvestilih podali kazensko ovadbo.
– v četrtek so bili obveščeni o nepravilnem parkiranju na Mestni ulici v Trbovljah. Policisti so na vozilo izdali obvestilo o prekršku.
– tekom dopoldneva so bili policisti obveščeni o drzni tatvini na območju Završja. Neznani storilec je pod pretvezo, da je delavec telekomunikacijskega podjetja in preverja lokacijo za postavitev oddajnika, zvabil oškodovanca iz hiše, v tem času pa drugi storilec izkoristil odsotnost in v hiši odtujil denar.

Policisti pogosto obravnavajo drzne tatvine iz stanovanjskih hiš, ki jih storilci izvršujejo zelo prefinjeno in pretkano, oškodovance pa tako zavedejo, da mine kar nekaj časa, preden ugotovijo, da so bili okradeni. Ker je pri ljudeh še vedno premalo previdnosti in pozornosti do neznancev, ki pridejo na njihove domove in jih ogovorijo, ne bo odveč nekaj opozoril, ki so povzeta na priloženem letaku.

 


PP Hrastnik:
– v torek so policisti obravnavali dogodek, kjer je starejša gospa v hodniku bloka padla po stopnicah in obležala neodzivna. Na kraju prišli reševalci ZD Zagorje, ki so jo odpeljali v zdravniško oskrbo.