Policisti PP Trbovlje so v zadnjih dveh tednih prejeli nekaj klicev občanov, da v večernem času neznanec po Trbovljah “divja” z motornim kolesom (cross). Policisti so tako v večernem času ustavili voznika (32) motornega kolesa (cross). Pri kontroli se je izkazalo, da je motorno kolo neregistrirano, voznik za vožnjo nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Opravljen je bil preizkus alkoholiziranosti, pri čemer je rezultat znašal 0.62 mg/l, opravljen tudi hitri test za prisotnost prepovedanih drog, ki je bil prav tako pozitiven. Policisti bodo zoper kršitelja na pristojno okrajno sodišče podali obdolžilni predlog.

 

Policisti preiskujejo kaznivo dejanje goljufije, in sicer so prejeli prijavo občana, ki je bil ogoljufan pri nakupu preko spleta. Policisti na podlagi predloga za pregon nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Na parkirišču v Trbovljah so policisti obravnavali prometno nesrečo s pobegom. Neznani voznik je pri nepravilnem premiku trčil v osebni avtomobil in poškodoval prednji desni blatnik in odbijač. Pri tem je nastala materialna škoda v višini cca 300 EUR. V primeru izsleditve bo zoper kršitelja uveden hitri postopek.

V večernem času so policisti obravnavali prometno nesrečo na parkirnem prostoru v Trbovljah. Do prometne nesreče je prišlo zaradi vožnje preblizu desnega roba, nastala je materialna škoda v višini 2000 EUR. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

V večernem času so policisti zaradi kršitve javnega reda in miru posredovali tudi v gostinskem lokalu. Neznani mlajši moški je žalil in zmerjal natakarico, ob njeni odsotnosti pri točilnem pultu, pa naj bi ukradel še denarnico z vsebino. Policisti v zvezi dogodka še zbirajo obvestila