V ponedeljek okoli 17. ure je bila Policijska uprava Ljubljana obveščena o nesreči s padalom na območju Trbovelj. Policisti so po do sedaj zbranih obvestilih ugotovili, da je padalec opravil let z Mrzlice v smeri Trbovelj, pri tem pa se je s padalom zapletel v vrhove dreves in obvisel na višinim približno 20 metrov od tal. Gorska reševalna služba je padalca rešila z
drevesa, v dogodku pa se padalec ni telesno poškodoval. Policisti še zbirajo obvestila v zvezi dogodka in bodo o dogodku obveščali pristojne službe.

 

V soboto v jutranjih urah je občanka obvestila policiste, da je vlomljeno v frizerski
salon v Trbovljah. Policisti so opravili ogled kraja kaznivega dejanja, ugotovili da je ostalo pri poskusu, saj v notranjost storilec ni vstopil. V zvezi kaznivega dejanja se še zbirajo obvestila.

Občan je v večernem času obvestil trboveljske policiste o poškodovanju vozila, ki ga
je imel parkiranega na parkirišču železniške postaje Trbovlje. Neznani storilec je občanu poškodoval lak vozila in mu odtujil vse okrasne kolesne pokrove ter s tem lastnika oškodoval za cca. 1.500 EUR.

Zagorski policisti so v zadnjih treh dneh obravnavali tatvino nafte iz delovnih strojev na območju Izlak. Obravnavali so tudi kršitev javnega reda in miru na območju Zagorja ter tatvino denarnice z vsebino v trgovini. Policisti bodo po vseh zbranih obvestilih podali kazensko ovadbo na pristojno tožilstvo.

Z vozišča so odstranili kamenje na cesti med Litijo in Zagorjem. Obravnavali so tudi vlom v vozilo na območju Litije ter zaparkiranje dostopa do garaže v Hrastniku. Policisti so na kršiteljevo vozilo izdali obvestilo o prekršku.

V Hrastniku so bili policisti v petek obveščeni o vlomu v lovski dom. Ugotovljeno je
bilo, da je neznani storilec vlomil v prostore iz notranjosti ni ničesar odtujil. Z navedenim dejanjem je neznani storilec oškodoval lastnika za 400 EUR. Ob 14.45 so bili policisti obveščeni o vlomu v planinski dom. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec vlomil v prostore iz notranjosti odtujil pijače. Z navedenim dejanjem je neznani storilec oškodoval lastnika za 1.500 EUR.

Popoldne so bili policisti obveščeni o tatvini dveh motornih žag iz garaže. Z navedenim dejanjem je neznani storilec oškodoval lastnika 800 EUR.