Zasavska kronika: Prevrnjeno tovorno vozilo

V petek ob ob 10. uri so trboveljski policisti obravnavali prometno nesrečo v Gabrskem, kjer se je prevrnilo tovorno vozilo. Pri tem voznik ni bil poškodovan, nastala je materialna škoda za približno 5.000 EUR. Vozniku pa je bil izdan plačilni nalog.

 

V večernih urah so policisti intervenirali v gostinskem lokalu v Trbovljah. Gost je od natakarja zahteval alkoholno pijačo, katere mu zaradi vinjenega stanja ni želel postreči. Posledično je gost žalil in zmerjal natakarja. Policisti so na kraju vzpostavili javni red in mir, kršitelju pa je bil izdan plačilni nalog.

Policisti so občanu zasegli tablete, za katere se sumi, da jih je neupravičeno posedoval. Snov je bila poslana v analizo, po znanih rezultatih pa bo izveden usterezen ukrep.

V večernih urah so bili policisti obveščeni o prometni nesreči s pobegom na območju Hrastnika. Ugotovljeno je bilo, da je neznani voznik s tovornim vozilom poškodoval parkirano vozilo, ter s kraja odpeljal. Na vozilu je nastalo za okoli 500 EUR materialne škode. Policisti obvestila za izsleditev voznika še zbirajo. Popoldne so obravnavali kaznivo dejanje poškodovanja tuje stvari, kjer je neznani storilec poškodoval vrata objekta na območju Zagorja. Policisti v zadevi še zbirajo obvstila za izsleditev neznanega storilca.

V soboto so policisti na območju Trbovelj pri kontroli cestnega prometa ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je med ugotavljanjem psihofizičnega stanja odklonil strokovni pregled. Vozniško dovoljenje mu je bilo začasno  odvzeto, nadaljnja vožnja pa mu je bila prepovedana. Prav tako so bili obveščeni o objestni vožnji voznika osebnega avtomobila v Trbovljah.

V nedeljo je bil na bankomatu v Zagorju najden denar, prav tako na bakomatu v
Kisovcu. Policisti o zadevi zbirajo obvestila ter poizkušajo ugotoviti upravičenca. Morebitnega lastnika gotovine pa policisti pozivajo, da se zglasi na PP Zagorje ob Savi, kjer ob predložitvi ustreznih dokazil najden denar tudi prevzame.