Zasavska kronika: V dveh prometnih nesrečah zbita pešca

V ponedeljek okrog 17.30 se je na Opekarni v Trbovljah zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in pešec. Po do sedaj zbranih obvestilih je do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik odvzel prednost pešcu, ki je vozišče prečkal na prehodu za pešce. Pri tem se je pešec lažje telesno poškodoval. Po vseh zbranih obvestilih bodo policisti izvedli ustrezen ukrep.

 

Pred tem pa se je ob približno okoli 15.30 v Dolu pri Hrastniku zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in peška. Po do sedaj zbranih obvestilih je do prometne nesreče je prišlo, ker voznica odvzela prednost peški, ki je vozišče prečkala na prehodu za pešce. Pri tem se je peška lažje telesno poškodovala. Po vseh zbranih obvestilih bodo policisti izvedli ustrezen ukrep.

Trboveljski policisti so okrog šeste ure popoldan obravnavali prometno nesrečo v kateri je bila samoudeležena voznica osebnega vozila, ki ja zaradi vožnje preblizu robu vozišča trčila v ograjo. Policisti so ji izdali plačilni nalog.

Policisti s PP Hrastnik so bili obveščeni o sumu kaznivega dejanja Goljufije, pri katerem je osumljenec kupca preslepil preko spleta. O zadevi bo obveščeno pristojno državno tožilstvo s kazensko ovadbo. Intervenirali si tudi na območju Kisovca, kjer je kršitelj žalil prodajalko. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog.

Policisti so v večernem času obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo, ki se je zgodila v krožišču na uvozu na avtocesto Trojane. Povzročitelju je bil zaradi izsiljevanja prednosti na krožišču izdan plačilni nalog.

Zvečer so bili obveščeni tudi o najdbi zapuščenih predmetov: dežnik rdeče barve, očala rdeče in črne barve z dioptrijo Les Companis, ter otroško flaško Domy roza barve. Predmeti so bili najdeni na avtobusnem postajališču Podvine v Zagorju ob Savi. Policisti lastnika predmetov poziva, da se zglasi na PP Zagorje ob Savi, kjer bo predmete lahko prevzel.