Zasavska kronika: V preteklih dneh patrulja obravnavala kar tri pijane voznike

V soboto v dopoldanskem času oziroma okrog devete ure je potekala regijska gasilska vaja v Zagorju-Ruardi. Preko RCO obveščen dežurni PP Trbovlje, pri vaji so sodelovala vsa prostovoljna gasilska društva občine Zagorje in helikopter slovenske vojske, kot tudi policisti PP Zagorje ob Savi.

V petek v dopoldanskem času so bili policisti s PP Zagorje obveščeni o kršitvi reda in miru v Kisovcu, kjer se je občan nesramno in vsiljivo vedel do strank. Policisti so na kraju kršitelju izdali plačilni nalog. V dopoldanskem času se je na postaji zglasila občanka in povedala, da je na bankomatu NLB pri tržnici v Zagorju dvignila 50 EUR, katere je pozabila v reži bankomata. Neznanec je denar vzel in odšel s kraja. V popoldanskem času se je na postajo zglasila občanka in prinesla kuverto, v kateri je bil darilni bon ter denar. Omenjeno je našla v okolici ZD Zagorje ob Savi. V nadaljevanju je bila kuverta z denarjem vrnjena lastnici.
Policisti so bili ponovno obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v Kisovcu. Pri tem so policisti ob prihodu na kraju zoper kršitelja odredili pridržanje, ker se je ta v pijanem stanju drzno, nesramno in žaljivo vedel do občanov, ter s kršitvijo kljub ukazom policistov, ni
prenehal. Izdan mu je bil tudi plačilni nalog. V popoldanskem času so bili policisti obveščeni o tatvini denarnice z dokumenti. V zvezi tatvine so policisti sprejeli Zapisnik o sprejemu ustne kazenske ovadbe ter nadaljujejo z zbiranjem obvestil. Zoper osumljenca bo podana kazenska ovadba na pristojno tožilstvo. V popoldanskem času so bili policisti napoteni na intervencijo, zaradi glasne glasbe. Policisti so kršitelju izrekli ustrezen ukrep

V soboto v dopoldanskem času so bili policisti napoteni v trgovino iz katere je klicala poslovodkinja, ki je povedala povedala, da je bila s strani varnostnika neznana ženska zalotena pri tatvini artiklov. V nočnem času je do patrulje pristopil občan in naznanil spor v družini. Policisti z zbranimi obvestili elementov prekrška niso zaznali, bodo pa o tem obvestili pristojni CSD.

V nedeljo so patrulje PP Zagorje ob Savi imele v postopku tri voznike, ki so v cestnem prometu vozili pod vplivom alkohola. Voznikom je bila na kraju prepovedana nadaljna vožnja, prav tako so jim bila odvzeta vozniška dovoljenja. Zoper enega kršitelja bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče, dva pa sta prejela plačilni nalog.

V ponedeljek v popoldanskem času so bili policisti obveščeni o kamenju na  G2/108, na
relaciji Zagorje – Litija. Policisti so večjo skalo odstranili z vozišča.